Yandex Metrica

Pasaportun üzerinde mezar yeri koordinatı: Mariupol'de öldürülen Amerikalının sıradışı hikayesi

Pasaportun üzerinde mezar yeri koordinatı: Mariupol'de öldürülen Amerikalının sıradışı hikayesi

Rus ordusu, Mariupol'de bir Amerikan paralı askeri öldürdükleri iddiasıyla kameralara bir pasaport gösterdi. Pasaportun üzerinde Cesar Quintana adlı ABD vatandaşının öldürüldükten sonra gömüldüğü yeri gösteren koordinatlar vardı. Rusların 'paralı milis' dediği Cesar, aslında karısı tarafından kaçırılmış oğlunu aramaya gelen acılı bir babadan başkası değildi.

Dünya

15.03.2024, 19:17

Ukrayna'nın Mariupol kentinde Amerikan paralı askerini öldürdüklerini söyleyen Rus yetkili, cesedin üzerinde bulunan pasaportu kanıt olarak gösterdi. Pasaportun üzerinde Cesar Quintana ismi yazıyordu. Ancak belgede dikkat çeken Rusça bir de not vardı. O notta, Amerikalı Quintana'nın öldürüldükten sonra gömüldüğü yerin koordinatları yazıyordu. 

Sözkonusu not, savaş bittikten sonra ailesinin Quintana'nın cenazesini bulup yeniden gömmesi için Rus askerleri tarafından yazılmıştı. İşgalci subayın 'Amerikan paralı askeri' diyerek tanıttığı Quintana aslında kayıp oğlunun peşine düşmüş çaresiz bir babaydı. 

Gazze'deki toplu mezarlar için harekete geçiliyor: İsrail'in  yaptığı katliam soruşturulacak Gazze'deki toplu mezarlar için harekete geçiliyor: İsrail'in yaptığı katliam soruşturulacak Haberi Görüntüle

KARISI UÇAĞA BİNDİ VE ABD'Yİ TERK ETTİ

Kaliforniya eyaletinde ikamet eden 35 yaşındaki Cesar, Ukraynalı Antonina Aslanova ile evliydi. 2020 yılında bir erkek çocukları dünyaya gelen çift, oğullarına Aleksandr ismini koydu. Çocuk bir yaşında iken anne ile baba arasında anlaşmazlıklar başgösterdi. Anne Antonina alkol bağımlısıydı. Geçtiğimiz yıl baba Cesar'ın safra kesesi ameliyatı için hastanede olduğu sırada oğlunu alarak Ukrayna'ya giden uçağa bindi ve ABD'yi terk etti. 

Anne Antonina artık ülkesinde, memleketi Mariupol kentindeydi. Hastanede tedavisi tamamlandıktan sonra eve gelen ve karısının, çocuğunu da alarak kendisini terk ettiğini gören Cesar dehşete düştü. Çocuğun velayetini alabilmek için hukuk mücadelesine girişti. Aylar geçtikçe karısını ikna çabaları sonuç verdi ve Aralık 2021'de Ukrayna'ya giderek oğlu Aleksandr'ı görme fırsatı yakaladı. 

O markanın ürünlerinde Uygur Türklerinin kanı var: Çinli giyim markasına Doğu Türkistan boykotu O markanın ürünlerinde Uygur Türklerinin kanı var: Çinli giyim markasına... Haberi Görüntüle

OĞLUNU ABD'YE GÖTÜRMEK İSTERKEN...

Bu arada karısı Antonina alkolizm tedavisi için kliniğe yatmıştı. Cesar, daha önce karısının kendisine yaptığı şeyin aynısına başvurdu ve oğlunu yanına alarak Ukrayna'yı terk etmeye çalıştı. Ancak durumdan şüphelenen anne, Ukrayna polisini harekete geçirmişti. Hakkındaki ihbar nedeniyle Cesar'ın, oğlu Aleksandr ile birlikte Kiev Havaalanından çıkışına izin verilmedi. 

Bir süre Ukrayna'da tutulan çaresiz adam, oğlunu annesinin yanına götürdü ve tek başına ABD'ye dönmek zorunda kaldı. Bütün bu olaylardan yaklaşık bir buçuk ay sonra ise savaş patlak verdi. 24 Şubat itibariyle Rusya'nın işgali başladığında Cesar, bombardıman görüntülerini Kaliforniya'daki evinden çaresiz biçimde izliyordu. 

Türk İHA'ları üst düzey: Savunma bakanından itiraf: Bizi sadece demir kubbe kurtarır Türk İHA'ları üst düzey: Savunma bakanından itiraf: Bizi sadece demir... Haberi Görüntüle

ANTONINA İZİNİ KAYBETTİRMEYE ÇALIŞIYOR

Abluka altındaki kentte oğlunun hayatından endişe eden Cesar, Washington Post gazetesine demeç verdi. Eski karısından ve dolayısıyla çocuğundan bir şekilde haber almak istiyordu. Ukrayna'daki kaynaklarını harekete geçiren gazete, Antonina ile oğlu Aleksandr'dan haber almayı başardı. Muhabirlere bilgi veren Antonina, bombalar altında bulunan kentte bir yakınının evine sığındıklarını ve hayatta kaldıklarını söylüyordu. 

Ancak Antonina, oğlunu Ukrayna'dan kaçırmaya çalışmış Cesar'ı artık görmek istemiyordu. Kocasının kendilerini takip etmesini de istemiyordu. Antonina bu nedenle Mariupol'den çıkmayı başarıp Rusya'ya sığındıklarını bile ileri sürdü. Nasıl bir ruh hali içerisinde bulunduğunu 1 Nisan'da Washington Post'a anlatan Cesar Quintana, karısının Rusya'ya gittiğine inanmamış göründü. 

Haçlı ordusu İsrail için tek yürek! İran İHA'larını ABD, İngiltere ve Ürdün düşürdü! Haçlı ordusu İsrail için tek yürek! İran İHA'larını ABD, İngiltere... Haberi Görüntüle

SON DEMECİNDE 'PES ETMEYECEĞİM' DEMİŞTİ

Cesar, "Açıkçası harap durumdayım. Ukrayna'ya giden gönüllü kuruluşlar aracılığıyla Mariupol'e gitmek istiyorum. Oğlumu bulacağım. Nasıl yapacağımı bilmiyorum ama pes etmeyeceğim" dedi. Yaklaşık 17 gün önce bu demeci veren Cesar, oğlunu bulmak için gittiği Mariupol'de Rus ordusunun kurşunlarıyla can verdi. 

Oradaki askerler, öldürdükleri Cesar'ı gömdükten sonra, mezarının bulunduğu yerin koordinatını pasaportunun üzerine yazmayı ihmal etmedi: Cesar'ın akrabaları bir gün Mariupol'e geldiğinde onu mezarından çıkararak cenazeyi ülkesine götürsünler diye...

Çok sevdiği oğlu, karısı tarafından kaçırılmış çaresiz bir babanın Kaliforniya-Mariupol hattındaki hikayesi Rus kurşunuyla sona ermiş oldu. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading