Yandex Metrica

Paris saldırganı yeniden gözaltına alındı: Yabancıları öldürmek için yapmış

Fransa'nın başkenti Paris'te 3 kişiyi öldüren saldırgan yeniden gözaltına alındı. 69 yaşındaki Fransız saldırganın gözaltı sırasında "yabancılara karşı patolojik bir nefreti olduğunu" itiraf ettiği ortaya çıktı.

Dünya

23.01.2024, 20:13

Fransa'nın başkenti Paris'te 23 Aralık'ta Ahmet Kaya Kültür Merkezi'ne düzenlenen saldırıda 3 kişi hayatını yitirmişti. Saldırganın Fransa'nın resmi demir yolu şirketi SNCF'ten emekli bir Fransız vatandaşı olduğu belirtilmişti. Sağlık durumunun değerlendirilmesi için psikiyatri kliniğine sevk edilen 69 yaşındaki Fransız saldırgan yeniden gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheli, yarın tahkikat hakimi karşısına çıkarılacak.

69 yaşındaki Fransız saldırganın gözaltı sırasında "yabancılara karşı patolojik bir nefreti olduğunu" itiraf ettiği de yer alıyor.

Everest'te kaybolan dağcının eşine yazdığı mektuplar 100 yıl sonra bulundu Everest'te kaybolan dağcının eşine yazdığı mektuplar 100 yıl sonra bulundu Haberi Görüntüle

YABANCILARI ÖLDÜRMEK İÇİN PLANLAMIŞ

Şüphelinin, gözaltında ayrıca saldırı günü yabancıları öldürmek için çoğunlukla göçmenlerin yaşadığı Paris'in banliyösü Saint-Denis'ye gittiğini, burada az kişi olması ve kıyafetinin, silahının şarjörünü doldurmasına imkan vermemesi nedeniyle planladığı saldırıdan vazgeçtiğini söylediği de belirtiliyor.

Avusturya Başbakanı Nehammer'den arabuluculuk için 'Türkiye' önerisi: Her iki taraf da Türkiye'yi tanıyor Avusturya Başbakanı Nehammer'den arabuluculuk için 'Türkiye' önerisi: Her iki taraf... Haberi Görüntüle

DAHA ÖNCE DE GÖÇMEN MERKEZİNE SALDIRMIŞ

Fransız basınında adı "William M." olarak geçen saldırganın 2016 ve 2021'de 2 kez cinayete teşebbüs ettiği ortaya çıktı. 69 yaşındaki saldırgan, Aralık 2021'de elinde kılıçla Paris'te bir göçmen merkezine saldırmış ve 2 kişiyi yaralamış. Saldırgan bu nedenle hapse atılmış. Ve bu ay hapisten çıkmış.

Yunan medyasında akıl almaz başlık: Erdoğan Kuzey Irak'ı ilhak etti! Yunan medyasında akıl almaz başlık: Erdoğan Kuzey Irak'ı ilhak etti! Haberi Görüntüle

PKK, PARİS'İ SAVAŞ ALANINA ÇEVİRDİ

Kanlı saldırının ardından Fransa'da sokaklar karıştı. Fransa'nın yıllarca kolladığı PKK, Paris'i savaş alanına çevirdi. Ortaya çıkan bir görüntü ise teröristlerin amacını gözler önüne serdi. Türk bayrağı olduğunu iddia eden PKK'lılar, içinde sivillerin bulunduğu araca böyle saldırdı.



 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading