Yandex Metrica

Paris'i işgal etmek için yola çıktılar: 'Özgürlük Konvoyu' Fransızlara kabus yaşatıyor

Kanada ile ABD arasındaki sınır kapılarını abluka altına alan göstericiler Kovid-19 karşıtı Fransızlara ilham verdi. Kendilerini 'Özgürlük Konvoyu' olarak adlandıran ve araçlarıyla yola çıkan göstericiler Paris sokaklarını felç etmeye hazırlanıyor.

Dünya

23.01.2024, 18:48

Kanada'da 'Özgürlük Konvoyu' adı altında başlatılan Kovid-19 karşıtı eylemler Fransa'ya sıçradı. Tıpkı Kuzey Amerika'da olduğu gibi kendilerini Özgürlük Konvoyu üyesi olarak tanıtan eylemciler başkent Paris'te hayatı felç etmek üzere harekete geçti.

Dünden itibaren Paris dışında konuşlanan binlerce araç bu akşamdan itibaren başkente toplu şekilde hareket etmeyi planlıyor. Koronavirüse karşı tedbirleri protesto edecek göstericiler, eğer başkente girişlerine izin verilirse Paris'in tüm yollarını geçişlere kapatacak. 

Fransız polisi son iki gündür başkente giden yollar üzerinde geniş güvenlik önlemi aldı. Koronavirüs tedbirlerine karşı başlayan Özgürlük Konvoyu eylemleri, giderek yükselen enerji fiyatları ve gıda krizinin de etkisiyle geniş halk kitlelerinin desteğini kazanmaya başladı. 

Son dakika... İsrail ordusu duyurdu: 'Husiler ilk kez İsrail topraklarını... Haberi Görüntüle

PARİS'E SIZMANIN YOLUNU ARIYORLAR

Konvoya katılanlar Fransız medyasına verdikleri demeçlerde, "İnsanların bizi görmesi ve sadece normal ve özgür bir hayat yaşamak isteyen kişileri dinlemesi gerekiyor" diyor. 

Şu an Paris dışında bekleşirken sosyal medyadan örgütlenen eylemciler, polis takibinden kurtulup başkente sızmanın yollarını arıyor. Başbakan Jean Castex, "Protesto anayasal bir hak ama trafiği tıkamak değil" diyerek Özgürlük Konvoyu'na izin vermeyeceklerini bildirmişti. 

Paris yönetiminin bu akşam harekete geçmesi beklenen göstericilere gerekirse sert davranılması yönünde polise talimat verdiği belirtiliyor. 

İki Rus kenti işgal edilmek üzere: Sabotajcılar görüntü paylaşıp 'boşaltın'... Haberi Görüntüle

KANADA-ABD SINIRI FELÇ OLDU 

Özgürlük Konvoyu hareketi, son birkaç haftadır özellikle Kanada'nın Ontario eyaletinde hayatı durma noktasına getirdi. Aşı karşıtı protestolara karşı eyalette olağanüstü hâl ilan edilirken, Ontario için kritik durumdaki Ambassador Köprüsü'nü ablukaya alaln eylemcilerle güvenlik güçleri arasındaki pazarlık sürüyor. 

Göstericiler Ontario ile birlikte ABD topraklarına açılan Alberta ve Manitoba eyaletlerinde de sınır geçişlerini bloke etti. Bu durum ABD ile Kanada arasındaki ticaret trafiğine şimdiden büyük zarar vermiş durumda.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading