Yandex Metrica
SON DAKİKA
Papa, Zelenski'ye 'o bölgelerden vazgeç" deyip Putin'e yalvardı

Papa, Zelenski'ye 'o bölgelerden vazgeç" deyip Putin'e yalvardı

Katolik Hıristiyanların ruhani lideri Papa Francis, cephede barışın sağlanması için Ukrayna'dan işgal altındaki topraklardan vazgeçmesi gerektiği anlamına gelen sözler söyledi.

Dünya

23.01.2024, 19:53

Katolik Hıristiyanların ruhani lideri, Vatikan Devlet Başkanı Papa Francis, Rusya-Ukrayna savaşının aktörlerine ilk kez doğrudan mesaj verdi.

Ukrayna'da 4 bölgenin Rusya tarafından ilhak edilmesinin ardından Vladimir Putin'den gelen 'müzakere' davetiyle aynı doğrultuda ifadeler kullanan Papa, Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenski'den 'işgal altındaki toprakları Rusya'ya bırakıp bir an önce barış görüşmelerine başlaması' yönünde talepte bulundu. 

İzlanda'da son 3 ayda 4. yanardağ patlaması! Görüntüler cehennem fragmanı... Haberi Görüntüle

BİR KEZ DAHA ATOM BOMBASI TEHDİDİ...

Ünlü Aziz Petrus Meydanı'ndaki geleneksel pazar duasını yapan Papa, rutinin dışına çıkarak hem Putin'e hem de Zelenski'ye seslendi. Ukrayna'da savaşın yıkıcı bir hâl aldığını, bundan dolayı büyük endişe duyduğunu kaydeden Francis, Bucha, Irpin, Mariupol, Izyum ve Zaporijya gibi yerlerin ıstırap ve korku mekanlarına dönüştüğünü belirterek nükleer saldırı riskine dikkat çekti.

"Peki ya insanlığın bir kez daha atom tehdidiyle karşı karşıya olmasına ne demeli? Saçmalık... Savaşın bir çözüm değil bir yıkım olduğunu anlamak için daha ne kadar kan akması gerekiyor?" ifadelerini kullanan Francis, şunları söyledi:

Tayland donanması kendi savaş gemisini vurdu: Çok sayıda asker yaralı Haberi Görüntüle

PUTİN'E BARIŞ İÇİN YALVARIYORUM

"Her şeyden önce çağrım Rusya Federasyonu Başkanı'na. Ona halkına olan sevgisi adına bu ölüm ve şiddet sarmalını durdurması için yalvarıyorum. Diğer tarafta Ukrayna halkının yaşadığı derin acıdan büyük üzüntü duyarak Ukrayna Devlet Başkanı'na ciddi barış önerilerine açık olması için bir çağrıda bulunuyorum.

Uluslararası yaşamın tüm aktörlerine ve ulusların tüm siyasi liderlerine devam eden savaşta tehlikeli tırmanışlara son vermek ve diyalog girişimlerini teşvik etmeleri için ellerinden gelen her şeyi yapmalarını ısrar rica ediyorum. 7 aylık düşmanlığın ardından bu korkunç trajediyi sonlandırmak için şimdiye kadar faydalanılmamış olanlar da dahil olmak üzere tüm diplomatik araçlar kullanılmalıdır."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading