Yandex Metrica

Papa'yı görünce Rumlara bir cesaret geldi: Kınama yayınladılar!

Papa'yı görünce Rumlara bir cesaret geldi: Kınama yayınladılar!

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Papa Francis'in ziyareti sırasında Azerbaycan ve Türkiye'ye karşı bir 'kınama bildirisi' yayınladı.

Dünya

23.01.2024, 18:24

Hıristiyan Katoliklerin ruhani lideri Vatikan Devlet Başkanı Papa Francis, Güney Kıbrıs Rum Yönetimine (GKRY) üç günlük ziyarette bulundu. Burada GKRY lideri Nikos Anastasiadis tarafından ağırlanan Papa Francis, Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskopos'u 2. Hrisistomos'u da ziyaret etti. 

Burada Türkiye'yi Papa'ya şikayet eden Hrisistomos, 'Türklerin birçok kiliseyi camiye çevirdiğini' söyleyerek "Kana susamış Atilla’yı taklit etmekle kalmadılar, onun da önüne geçtiler. Bize kutsal ve adil mücadelede aktif bir şekilde destek vermenizi bekliyoruz" dedi. 

Papa bugün itibariyle Güney Kıbrıs'taki ziyaretini tamamlayıp Yunanistan'a hareket ederken, Kıbrıs Rum Meclisi'nden Türkiye ile Azerbaycan'ı kınayan bir kararın çıkması dikkat çekti. 

Azerbaycan'ın Karabağ'da Ermenilere yönelik saldırgan tutumu devam ettirdiğini iddia eden bildiride, "Uluslararası toplumu Bakü ve destekçisi Türkiye'ye karşı harekete geçmeye çağırıyoruz" denildi. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading