Yandex Metrica
SON DAKİKA
Papa, Putin ve Merkel'i karıştırınca bakın ne oldu

Papa, Putin ve Merkel'i karıştırınca bakın ne oldu

Papa Francis, bir röportajı sırasında Batı'nın Afganistan'a müdahalesini eleştirirken, hataya düştü ve Vladimir Putin'i, yabancıların demokrasiyi empoze etme girişimi olarak nitelendirdi.

Dünya

23.01.2024, 17:55

Radyoda gerçekleştirilen röportajda Francis, aslında Almanya Şansölyesi Angela Merkel'den alıntı yaptığını zannederken, Rusya Cumhurbaşkanına atıfta bulundu.

Francis'e, ABD ve müttefiklerinin kontrolü Taliban'a bırakarak ülkeden çekilmesinin ardından Afganistan'ın geleceğine yönelik sorular soruldu. Papa, kendisine yöneltilen soru üzerine 'Dünyanın en büyük siyasi figürlerinden biri' olan Angela Merkel'den alıntı yapacağını söyleyerek yanıt verdi.

Papa, kendi İspanyolca çevirisini kullanarak şunları söyledi:

"Kendi değerlerini başkalarına dayatma şeklindeki sorumsuz politikaya ve başka ülkelerdeki tarihi, etnik ve dini konuları dikkate almadan ve diğer insanların geleneklerini tamamen görmezden gelerek, dış modellere dayalı demokrasi inşa etme girişimlerine son verilmesi gerekiyor.."  Ancak sözler Almanya Başbakanı Merkel tarafından değil, aslında Rus lider Putin tarafından söylenmişti. Rusya cumhurbaşkanı, Bayan Merkel'in 20 Ağustos'ta Moskova'ya yaptığı ziyaret sırasında Batı ve Afganistan hakkında konuşma yapmıştı.

Kaynak: Shy News

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading