Yandex Metrica

Papa neden özür dileyemiyor?

Papa neden özür dileyemiyor?

Kanada, Papa Franciscus'dan ülkedeki Katolik Kilisesi'ne ait yatılı okullardaki çocuk istismarlarına yönelik yaşananlar için özür talep etti. Papa, ise beklentilerin aksine bakın ne söyledi?

Dünya

23.01.2024, 17:32

Kanada'da ortaya çıkan ve dünyayı sarsan yatılı kilise okullarında istismar edilen çocuklar konusunun ülke gündeminde ilk sıradaki yerini koruyor. Papa'nın özür dilememesi tepkilere yol açtıç

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, geçtiğimiz günlerde bir Katolik olarak ortaya çıkan bu yaşanmışlıklardan ötürü hayal kırıklığına uğradığını ifade etti. Trudeau, Katolik aleminin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus'a seslenmiş hem resmi bir özür hem de Kanada'nın yatılı okul sistemiyle ilgili kayıtların yayınlanması da dahil olmak üzere bir dizi talepte bulundu.

PAPA KONUŞTU AMA BEKLENEN ÖZRÜ DİLEMEDİ

CTV News'de yer verdiği bir habere göre Papa Franciscus, geleneksel Pazar duası sırasındaki konuşmasında, Katolik Kilisesi'ne ait yatılı okullardaki çocuk istismarları haberlerinden dolayı üzüntü duyduğunu söyledi ve yerli halkların haklarına, kültürlerine saygı gösterilmesi çağrısında bulundu ancak Papa Franciscus, Kanadalıların talep ettiği özrü dilemedi.

Aynı haberde görüşlerine yer verilen Saskatchewan'daki Egemen Yerli Uluslar Federasyonu Başkanı Bobby Cameron, "Hepimiz acı çekiyoruz ve üzülüyoruz. Bu dünya çapında bir alay konusu. Papa'nın 'kilisemizin yerli halkına ve öğrencilerine o zamanlardaki davranış şekli için çok üzgünüm, özür dileriz, dua ediyoruz' demesi bu kadar zor mu?" diye konuştu.

OKULUN İSTİSMAR ETTİĞİ ÇOCUKLARDAN THUT DA KONUŞTU

Skandal durumla alakalı yapılan yorumlardan en iç acıtıcı olan ise Kamloops Kızılderili Yatılı Kilise Okulu'ndan kurtulan 72 yaşındaki Saa Hiil Thut'a ait. Thut, okulda geçirdiği yıllar boyunca kendisine yaşatılanlardan ve çektiği acılardan kimsenin sorumlu tutulmadığını söyledi.

"Suçlular bir şekilde sorunsuz kurtuluyor" diyen Thut, Vatikan'ın özür dilememesine ise "Papa, 'Kilisemizin işlettiği yatılı okullarda binlerce fiziksel ve cinsel istismar vakası olduğunu duydum' demeyecek. 'Kamloops'ta ve muhtemelen Kanada'daki her yatılı okulda isimsiz bir mezarda 215 çocuk var' demeyecek." ifadeleriyle tepki gösterdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading