Yandex Metrica

Pandemi göçü yavaşlattı! 2003'ten bu yana en düşük seviyede

Pandemi göçü yavaşlattı! 2003'ten bu yana en düşük seviyede

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) tarafından yıllık göç raporunu yayımlandı. Raporda yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle zengin ülkelere göçün 2020 yılında keskin bir şekilde düşüş gösterdiği belirtildi.

Dünya

23.01.2024, 18:12

Pandemi göç hareketlerini yavaşlattı. Veri Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü OECD'nin raporundan.

Hizbullah'tan İsrail güçlerine kamikaze İHA'lı saldırı: 6'sı ağır 14 işgalci asker yaralandı Hizbullah'tan İsrail güçlerine kamikaze İHA'lı saldırı: 6'sı ağır 14 işgalci... Haberi Görüntüle

GÖÇMEN AKIŞI 2003 YILINDAN BU YANA EN DÜŞÜK SEVİYEDE 

OECD'nin yıllık göç raporunda, geçen yıl yaklaşık 3.7 milyon insanın OECD üyesi 38 gelişmiş ve gelişmekte olan ekonomiye göç ettiği bilgisi paylaşıldı. Bu rakamın 2003 yılından bu yana görülen en düşük seviye olduğu bildirildi. 

Yayımlanan raporda, “Kovid-19 krizi, OECD'ye göç akışlarında yüzde 30'dan fazla azalma göstererek rekor bir düşüşe neden oldu” ifadeleri yer aldı.

Polonya'da düzenlenen NATO tatbikatı sırasında bir asker hayatını kaybetti Polonya'da düzenlenen NATO tatbikatı sırasında bir asker hayatını kaybetti Haberi Görüntüle

EN  FAZLA GÖÇ ALAN ÜLKE ABD

ABD, OECD ülkelerinde en çok göç alan ülke konumunda. Salgın için alınan önlemler ve ülkenin sınır kapılarını kapatmasıyla göçmen akışının yüzde 44 azalarak 576 bine düştüğü bildirildi.

Fransa ise geçtiğimiz yıl yüzde 21 düşüşle 230 bin yeni göçmen aldı.

İsrail yeni katliama hazırlık yapıyor: 10 bin çadır hazırladı! Refah'a saldırı için tarih belirlendi İsrail yeni katliama hazırlık yapıyor: 10 bin çadır hazırladı! Refah'a... Haberi Görüntüle

GÖÇMENLER SALGININ TETİKLEDİĞİ İSTİHDAM KRİZİNDEN ETKİLENDİ

Raporda ayrıca, göçmenlerin  geçen yıl salgının tetiklediği ekonomik krizden etkilendiği belirtildi. Buna göre istihdamdaki oran 2020'de 2.1 yüzde puanı azalarak yaklaşık 3'te 2'ye düştü. Paris merkezli uluslararası organizasyonun raporunda, “Kovid-19 pandemisinin neden olduğu ekonomik kriz, göçmenlerin iş gücü piyasasında var olan 10 yıllık sürekli ilerlemesini sona erdirdi” ifadeleri kullanıldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading