Pandemi göçü yavaşlattı! 2003'ten bu yana en düşük seviyede
Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) tarafından yıllık göç raporunu yayımlandı. Raporda yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle zengin ülkelere göçün 2020 yılında keskin bir şekilde düşüş gösterdiği belirtildi.

Pandemi göç hareketlerini yavaşlattı. Veri Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü OECD'nin raporundan.
GÖÇMEN AKIŞI 2003 YILINDAN BU YANA EN DÜŞÜK SEVİYEDE
OECD'nin yıllık göç raporunda, geçen yıl yaklaşık 3.7 milyon insanın OECD üyesi 38 gelişmiş ve gelişmekte olan ekonomiye göç ettiği bilgisi paylaşıldı. Bu rakamın 2003 yılından bu yana görülen en düşük seviye olduğu bildirildi.
Yayımlanan raporda, “Kovid-19 krizi, OECD'ye göç akışlarında yüzde 30'dan fazla azalma göstererek rekor bir düşüşe neden oldu” ifadeleri yer aldı.
EN FAZLA GÖÇ ALAN ÜLKE ABD
ABD, OECD ülkelerinde en çok göç alan ülke konumunda. Salgın için alınan önlemler ve ülkenin sınır kapılarını kapatmasıyla göçmen akışının yüzde 44 azalarak 576 bine düştüğü bildirildi.
Fransa ise geçtiğimiz yıl yüzde 21 düşüşle 230 bin yeni göçmen aldı.
GÖÇMENLER SALGININ TETİKLEDİĞİ İSTİHDAM KRİZİNDEN ETKİLENDİ
Raporda ayrıca, göçmenlerin geçen yıl salgının tetiklediği ekonomik krizden etkilendiği belirtildi. Buna göre istihdamdaki oran 2020'de 2.1 yüzde puanı azalarak yaklaşık 3'te 2'ye düştü. Paris merkezli uluslararası organizasyonun raporunda, “Kovid-19 pandemisinin neden olduğu ekonomik kriz, göçmenlerin iş gücü piyasasında var olan 10 yıllık sürekli ilerlemesini sona erdirdi” ifadeleri kullanıldı.