Yandex Metrica
SON DAKİKA
Pakistan ve Hindistan arasında Rishi Sunak krizi! Kökeni nereden geliyor?

Pakistan ve Hindistan arasında Rishi Sunak krizi! Kökeni nereden geliyor?

Pakistanlılar ve Hintler, İngiltere'nin yeni Başbakanı Rishi Sunak'ın kökeni konusunda birbirine düştü. Yeni başbakanın kökenine ilişkin tartışmalar, sosyal medyada on binlerce içeriğin paylaşılmasına neden oldu.

Dünya

13.03.2024, 21:38

Liz Truss'ın beklenmedi istifasının ardından İngiltere'de kendisini bir anda başbakanlık koltuğunda bulan Rishi Sunak'ın kökeni çok uzak bir coğrafyada tartşmalara yol açtı.  Hem Pakistanlılar hem de Hintler, Sunak'ın kökeninin kendi ülkelerine ait olduğunu iddia ederken, konu sosyal medyada ateşli tartışmalara yol açtı.

Netanyahu izin verdi: Mossad Başkanı Barnea müzakereler için Katar'a gidiyor Haberi Görüntüle

1960'LI YILLARIN GÖÇMENLERİ

İngiliz ulusal basındaki haberlere göre, İngiltere'nin etnik azınlıktan gelen ilk başbakanı olarak tarihe geçen Sunak, kökeninde hem Pakistan hem de Hindistan'dan izler taşıyor. Ailesi Hindu olan Sunak'ın babası, yaşadıkları Doğu Afrika'dan 1960'larda İngiltere'ye göç etti. Sunak ise 1980'de İngiltere'nin Southampton şehrinde doğdu.

Rishi Sunak'ın baba tarafından dedesi ise bugün Pakistan sınırları içerisinde yer alan Pencap eyaletine bağlı Gujranvala şehrinden. Bu durum sosyal medyada da gündeme gelirken "Sunak'ın aslen nereli olduğu" sorusu Pakistan ve Hindistan sosyal medyasında ön sıralarda yer aldı.

Trump'tan Biden'ı destekleyen Yahudileri kızdıracak açıklama: 'İsrail yok edilecek' Haberi Görüntüle

ON BİNLERCE PAYLAŞIM

Yeni İngiltere Başbakanı'nın kökenine ilişkin sorular, sosyal medyada on binlerce içeriğin paylaşılmasına yol açtı. Hindistanlılar yeni başbakanı Hindu olması sebebiyle kendilerinden görürken Pakistanlılar da büyükbabasının Gujranvalalı olması sebebiyle Sunak'ı Pakistan kökenli olarak kabul ediyor.

Husiler duyurdu: ABD ve İngiltere Yemen'e yeni bombardıman başlattı Haberi Görüntüle

İKİSİNİ DE KABUL ETMEYENLER VAR

Bu tartışmalara son vermek isteyen bazı kullanıcılar, Sunak'ın dedelerinin İngiliz Hindistanı'nda dünyaya geldiğini işaret ederken yeni başbakanın dedelerinin doğum yerlerinin bugün Pakistan topraklarındaki Gujranvala olduğunu ve bu sebeple yeni İngiliz liderin hem Hint hem de Pakistan kökenli olduğunu belirtiyor. Bununla birlikte sosyal medyada Sunak'ın Hindistanlı veya Pakistanlıdan daha çok artık İngiltereli olduğunu ifade edenler de bulunuyor.

Hamas'tan İsrail basınının açıklamasına yalanlama: 'Ucuz propaganda' Haberi Görüntüle

MEDYA DA OLAYA DAHİL OLDU

Öte yandan bu tartışmalar Pakistan ve Hint medyasındaki haberlere de yansıdı. Pakistan merkezli Geo News televizyonu, Sunak'ı "Pakistan asıllı Hindu" olarak nitelendirirken Hindistan merkezli Hindustan Times gazetesi de yeni İngiliz başbakanı "Hint kökenli" olarak değerlendirdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading