Yandex Metrica
SON DAKİKA
Pakistan reddetmişti ama... ABD bölgeye geri mi dönüyor?

Pakistan reddetmişti ama... ABD bölgeye geri mi dönüyor?

ABD, Afganistan operasyonları için bölgede üs arayışında. Washington'un Pakistan ile anlaşmaya yakın olduğu iddia edildi. Pakistan Dışişleri Bakanlığı, iddiayı reddetti.

Dünya

23.01.2024, 22:00

NATO'nun Afganistan'dan çekilmesiyle ABD 20 yılın ardından ilk kez Afganistan’da varlık göstermiyor. Ancak bölgede terörle mücadele operasyonlarını için üs arayışında. 

İddia Pakistan'ın hava sahasını kullanmasına yönelik İslamabad ile resmi anlaşmaya yakın olduğu yönünde. Ancak Pakistan iddiayı reddetti.

The Economist bile havlu attı: İsrail başarısız oldu (At a... Haberi Görüntüle

ABD'DEN PAKİSTAN İDDİALARI

İddianın kaynağı haber kanalı CNN. İsmini açıklamadığı ABD'li 3 Kongre üyesini kaynak gösteren CNN, ABD Başkanı Joe Biden'ın milletvekillerine verdiği gizli brifingde, ABD’nin Afganistan'daki askeri ve istihbarat operasyonları için Pakistan'ın hava sahasını kullanma konusunda İslamabad ile resmi anlaşmaya yakın olduğunu söylediğini öne sürdü. 

ABD'nin iddiasına göre Pakistan bunun karşılığında terörle mücadele konusunda ABD'den yardıma yönelik "mutabakat anlaşması" imzalamayı talep etmiş. Hindistan ile ilişkilerin yönetilmesinde de Washington'dan destek sağlamasını istediği iddialar arasında. Ancak görüşmelerin sürdürdüğü ve anlaşma şartlarının değişebileceği yapışan açıklamalar arasında.

imran han

Büyük savaş için 2026 hazırlığı: Alman istihbarat raporu ortalığı karıştırdı Haberi Görüntüle

PAKİSTAN İDDİALARI REDDETTİ

Pakistan Dışişleri Bakanlığı'ndan iddialara yalanlama geldi. İslamabad, Pakistan ile ABD'nin bölgesel güvenlik ve terörle mücadele konusunda uzun süreli iş birliğine sahip olduğunu ancak  ABD ile böyle bir anlaşmanın söz konusu olmadığını belitti. 

Pakistan Başbakanı İmran Han, Haziran ayında Washington yönetiminin operasyonları için CIA'ya kesinlikle üs vermeyeceklerini açıklamıştı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading