Yandex Metrica
SON DAKİKA
Pakistan Meclisi'nde olaylı oturum: Şahbaz Şerif'i başbakan ilan ettiler

Pakistan Meclisi'nde olaylı oturum: Şahbaz Şerif'i başbakan ilan ettiler

Son dakika haberi... Muhalefet partileri, Cumhurbaşkanı tarafından feshedilen Pakistan Meclisi'nde bir oturum yaparak Başbakan İmran Han'ı görevden aldıklarını duyurdu. Kabine de İmran Han'ın görevinin resmi olarak sonlandığını ilan etti.

Dünya

23.01.2024, 22:07

Pakistan'da enteresan gelişmeler yaşanıyor. Muhalefet partileri, Cumhurbaşkanı Arif Alvi tarafından feshedilen Meclis'te oturum düzenleyerek 197 oyla seçtikleri Şahbaz Şerif'i 'başbakan' ilan etti. 

Şahbaz Şerif

Pakistan Müslüman Ligi-Navaz (PML-N) lideri ve eski Pencap Eyalet Başbakanı Şahbaz Şerif, kara para aklama ve yolsuzluk suçlamasıyla tutuklanmış ve yaklaşık bir yıl boyunca hapis yatmıştı. 

Meclis Başkanı Ayaz Sadık tarafından yönetilen oturumda İmran Han'ın artık Pakistan Başbakanı olmadığı iddia edildi. Ardından bir bildiri yayımlayan hükümet, Meclis'in feshedilmesinin ardından İmran Han'ın artık ülkenin başbakanı olmadığını duyurdu. 

Anayasaya göre Meclis'in feshedilmesinin ardından 90 gün içerisinde seçime gidilmesi gerekiyor ve bu süreçte ülkeyi muhalefet partilerinin de katkısıyla oluşturulan geçici hükümetin yönetmesi gerekiyor. Mevcut Başbakan ise geçici hükümet, başbakanı atayıncaya kadar görevine devam edebiliyor. Anayasa'nın 224. maddesi uyarınca geçici hükümetin başbakanı atanıncaya kadar İmran Han, 15 gün süreyle Başbakanlık görevini yürütebiliyor.

İşgalci İsrail Gazze'de yerinden edilmiş Filistinlilerin çadırını bombaladı: 12 ölü Haberi Görüntüle

MUHALEFET ATEŞ PÜSKÜRÜYOR 

İmran Han tarafından 'ABD destekli' olduğu belirtilen muhalefet, Meclis'te gensoru oylaması yapılmamasının Anayasa'ya aykırı olduğunu belirterek kararı Yüksek Mahkeme'ye götürmüştü. Muhalefet bloku Pakistan Müslüman Ligi-Navaz'ın (PML-N) sosyal medya hesaplarındaki açıklamalarda, "Bugün anayasaya, demokrasiye, hukuka ve siyasi ahlaka isyanın yaşandığı ülke tarihinin en karanlık günüdür" denildi. 

Navaz Şerif

Korsan meclis oturumunda yeni başbakan ilan edilen Şahbaz Şerif'in kardeşi Navaz Şerif ise sosyal medya hesabında zehir zemberek bir paylaşım yaparak şu ifadeleri kullandı: "Bugün, güce takıntılı bir adam Anayasa'yı çiğnedi. Nefsini ülkenin ve milletin önüne koyan İmran Han ve bu komploda yer alan tüm komplocular, Anayasa'nın 6. maddesine ciddi ihanetten dolayı suçludur."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading