Yandex Metrica

Pakistan hükümetinden İmran Han'ın partisine yasaklama tehdidi: Başka seçenek kalmadı!

Pakistan hükümetinden İmran Han'ın partisine yasaklama tehdidi: Başka seçenek kalmadı!

Pakistan'ın başkenti İslamabad'da basın toplantısı düzenleyen İçişleri Bakanı Rana Sanaullah, Pakistan Adalet Hareketi Partisini (PTI) yasaklamaktan başka seçenek kalmadığını söyledi.

Dünya

01.04.2024, 23:37

Pakistan İçişleri Bakanı Rana Sanaullah, eski Başbakan İmran Han'ın tutuklanmasının ardından başlayan şiddetli protestolara atıfta bulunarak, PTI'yı yasaklamaktan başka seçenek kalmadığını, PTI'nın tavrını değiştirmediği takdirde Pakistan Demokratik Hareketi koalisyonunun bu partiyi yasaklamak için sert önlemler almaya mecbur kalacağını belirtti. Sanaullah, "PTI lideri Han'ın tek amacı ülkede kaos ve anarşi yaymak." ifadelerini kullandı.

ABD'den Ukrayna, İsrail ve Tayvan'a açık çek: 95 milyar dolarlık yardım paketinde neler var? ABD'den Ukrayna, İsrail ve Tayvan'a açık çek: 95 milyar dolarlık... Haberi Görüntüle

ADALET ÖNÜNE ÇIKARILACAKLAR

Sanaullah, PTI destekçilerinin kamu mallarına ve askeri kurumlara zarar verdiğini dile getirerek bu kişilerin adalet önüne çıkarılacağını söyledi.

İçişleri Bakanının açıklaması 9 Mayıs'ta tutuklanan Han'ın dün mahkeme kararıyla serbest bırakılmasının ardından geldi.

Başbakan Şahbaz Şerif de Pencap eyaleti yönetimine Lahor'da kolordu komutanının evine zarar verenlerin 72 saat içinde yakalanması talimatını verdi.

Han'ın 9 Mayıs'ta tutuklanmasının ardından ülke genelinde başlayan protestolarda 9 gösterici hayatını kaybetmişti.

Protestocular, çok sayıda kamu mülkü ve polis aracına zarar vermişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading