Yandex Metrica
SON DAKİKA
Pakistan'da hükümet ile TLP karşı karşıya

Pakistan'da hükümet ile TLP karşı karşıya

Tehreek-e-Labbaik Pakistan ile Pakistan hükümeti arasındaki gerilim artıyor. Fransız büyükelçisinin sınır dışı edilmesi ve başkanlarının serbest bırakılmasını talep eden TLP üyeleri silahlanarak Pakistan sokaklarında polislere saldırıyor.

Dünya

23.01.2024, 18:12

Fransız karikatür dergisi Charlie Hebdo'da Hz. Muhammed hakkında alaycı karikatürler yayınlanması sebebiyle protesto eylemi başlamıştı. Protestolar sürerken TLP başkanı Saad Rizvi tutuklandı. 

TLP üyeleri bu olay ardından Saad Rizvi'nin serbest bırakılması için eylem başlattı. Lahor'dan İslamabad'da yürüme kararı alan TLP üyeleri Lahor'da çıkan kargaşada 2 polis memurunu öldürdüler. 

Lahor polis sözcüsü Rana Arif verdiği demeçte, "Çatışmalar hala devam ediyor" dedi. “Bu, polisin mafyaya karşı yaptığı bir savunma operasyonu… Biz sadece kalabalığı kontrol altına almak için çalışıyoruz.”

Nisan ayından beri yasadışı örgüt olarak kabul edilen TLP'nin polisle çatışması Lahor'un hemen dışındaki Şeyhupura'daki bir otoyolda düzenlediği miting sırasında başkent İslamabad'a yürümeye hazırlanırken patlak verdi.

Açıklama yapan Pencap polisi 4 polisin hayatını kaybettiğini ve 263 kişinin yaralandığını bildirdi. 

Hamas liderlerinden Hamdan duyurdu: İsrail ateşkes için kararını verdi Haberi Görüntüle

POLİS 2 GÖSTERİCİYİ ÖLDÜRDÜ İDDİASI

TLP polisin 2 göstericiyi öldürdüğünü açıklarken, Pencap polisi böyle bir bilginin kendilerine ulaşmadığını açıkladı.

Polis, tabanca ve AK-47 tüfekleri de dahil olmak üzere otomatik silahlarla donanmış TLP üyelerinin göstericileri kontrol eden güvenlik güçlerine ateş açtığını söyledi.

Geçen hafta üç polis memurunun öldürüldüğü bir çatışma da dahil olmak üzere günlerce süren gerilimin ardından, Pakistan İçişleri Bakanlığı Çarşamba günü paramiliter korucuların terörle mücadele yasaları uyarınca görevlendirileceğini aktardı. 

ABD'de başkanlık yarışı kızıştı! Biden, bağışta Trump'a büyük fark attı Haberi Görüntüle

TLP'Yİ GERİ ÇEKİLMELERİ İÇİN UYARIYORUM 

“60 gün boyunca orada olacaklar. İçişleri Bakanı Şeyh Raşit Ahmed gazetecilere verdiği demeçte, onlara Pencap'ta istedikleri yere gidebileceklerine dair yetki verdim." dedi.

Alman medyasında hedef yine Türkiye: Erdoğan fotoğrafıyla Suriye, Haiti, Rusya... Haberi Görüntüle

ARTIK TAHAMMÜL EDEMEYİZ 

Pakistan Enformasyon Bakanı Fawad Chaudhry, hükümetin TLP üyelerinin başkent İslamabad'a girmesini engellemek için güç kullanacaklarını bildirdi. 

Gazetecilere verdiği demeçte, "Şimdiye kadar itidal gösterdik, ancak devletin otoritesine meydan okumaya artık tahammül edilemez." açıklamasında bulunan Chaudry TLP'yi artık siyasi bir varlık olarak ele almayacaklarından bahsederek 'Zaten yasaklı örgüt ilan edildi' dedi. 

Başkent'in giriş ve çıkışlarına konteyner koyarak eylemcileri engellemek isteyen hükümet yönetimi görüşme sağlandığı halde TLP üyelerinin yürüyüşe devam ettiklerini açıkladı.

Son dakika... İngiltere duyurdu: Kızıldeniz’de bir gemi vuruldu Haberi Görüntüle

FRANSIZ ELÇİSİ SINIR DIŞI EDİLMELİ  

TLP sözcüsü Saifi, "Müzakerelerin başarısı için elimizden gelenin en iyisini yaptık, ancak hükümet taahhütlerini yerine getirme konusunda ciddi değil" dedi.

"Fransız büyükelçisinin sınır dışı edilmesi ana talebimizdir." 

Fransız dergisi Charlie Hebdo konuyla alakalı ilk karikatürünü 2006 yılında yayınladığı bilinirken 2015'teki ofis saldırılarını anmak için geçen yıl tekrar yayınlamasının ardından Pakistan'da TLP eylemleri başladı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading