Yandex Metrica
SON DAKİKA
Pakistan'da eski Başbakan İmran Han'a bir suçlama daha: Han'ın partisi hükümeti suçluyor!

Pakistan'da eski Başbakan İmran Han'a bir suçlama daha: Han'ın partisi hükümeti suçluyor!

Pakistan’da eski Başbakan İmran Han, bir avukatın öldürülmesiyle ilgili "cinayete azmettirmekle" suçlanırken Han'ın partisi PTI, Başbakan Şahbaz Şerif ve İçişleri Bakanı Rana Sanaullah'ı cinayetin arkasında olmakla suçladı.

Dünya

23.01.2024, 22:22

Pakistan basınında yer alan haberlere göre, Belucistan eyaletinin Kuetta şehrinde dün öldürülen Anayasa Mahkemesi kıdemli avukatı Abdul Rezzak Şar’ın oğlu Sirac Ahmed, babasının ölümüyle ilgili Kuetta Yüksek Mahkemesine başvuru yaptı.

ABD yine yaz çizdi: BMGK'de kabul edilen Gazze'de acil ateşkes... Haberi Görüntüle

HAN, CİNAYETİ AZMETTİRMEKLE SUÇLANIYOR

Sirac Ahmed, babasının öldürülmesiyle ilgili, eski Başbakan Han’ı cinayete azmettirmekle suçlarken Başbakan Şahbaz Şerif’in Özel Danışmanı Ataullah Tarar da başkent İslamabad’da yaptığı açıklamada, Abdul Rezzak Şar’ın öldürülmesinden Pakistan Adalet Hareketi Partisi (PTI) lideri Han’ı sorumlu tuttu.

Öldürülen avukat Şar’ın İmran Han’a yönelik ihanet davasını yürüttüğünü belirten Tarar, PTI liderinin ihanet davasından kurtulmak için cinayeti işlettiğini ve bundan “doğrudan sorumlu” olduğunu öne sürdü.

"PTI’nın militan ve terörist bir partiye dönüştüğünü” öne süren Tarar, Han’ın bu davadan kendisini kurtaramayacağını ifade etti.

Kolombiya'dan soykırımcı İsrail'e çağrı: Ateşkes kararına uymazsa İsrail ile ilişkileri... Haberi Görüntüle

PTI'DAN HÜKÜMETE SUÇLAMA

İmran Han'ın partisi PTI Sözcüsü Rauf Hasan ise iddiaları reddetti. Hasan, Başbakan Şahbaz Şerif ve İçişleri Bakanı Rana Sanaullah'ı cinayetin arkasında olmakla suçladı.

Öldürülen avukat Şar, PTI lideri Han’ın Nisan 2022’de Cumhurbaşkanı Arif Alvi’ye Ulusal Meclis’i feshetme tavsiyesinde bulunduğunu ve anayasayı ihlal ettiğini iddia etmişti. Şar, Han hakkında Anayasa'nın 6’ıncı maddesi uyarınca ihanetten dava açmıştı.

PKK yandaşları Belçika'da terör estirdi: Brüksel'de Türk vatandaşlarına saldırı Haberi Görüntüle

ABDUL REZZAK ŞAR DÜN ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Anayasa Mahkemesi kıdemli avukatı Abdul Rezzak Şar, Kuetta şehrinde dün motosikletli kişilerin silahlı saldırısına uğramış ve olay yerinde yaşamını yitirmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading