banner2

Pakistan Başbakanı Han: Bu bir terör eylemi

Kanada'da 4 ferdi kazada ölen müslüman aile için üzüntüsünü paylaşan Pakistan Başbakanı Han, olayı terör eylemi olarak adlandırırken, uluslararası topluma da önemli bir çağrıda bulundu.

Dünya 08.06.2021, 14:57 08.06.2021, 15:06
Abone ol
Pakistan Başbakanı Han: Bu bir terör eylemi

Kanada'da gerçekleşen ve müslüman bir aileden 4 kişinin hayatını kaybettiği islamofobi iddialarını güçlendiren kazayla ilgili tepkiler gelmeye devam ederken, Pakistan Başbakanı İmran Han da olayla ilgili kısa bir açıklama paylaştı.

BU BİR TERÖR EYLEMİ

Pakistan Başbakanı İmran Han, Kanada'da Pakistan kökenli Müslüman aileden 4 kişinin öldürülmesini terör eylemi olarak değerlendirdi.

İmran Han, Twitter hesabından, Kanada'da Pakistan kökenli Müslüman aileye yönelik saldırıda hayatını kaybedenlerden dolayı üzgün olduğunu belirten bir mesaj paylaştı.

ULUSLARARASI TOPLUM BÜTÜNCÜL TEPKİ SERGİLEMELİ

Kanada'daki bu saldırıyı "terör eylemi" olarak nitelendiren Han, "(Saldırı) Batılı ülkelerde artış gösteren İslamofobi'yi ortaya koydu. İslamofobi'ye uluslararası toplum tarafından bütüncül olarak karşı koyulması gerekiyor." ifadelerini yer verdi.

Pakistan Dışişleri Bakanı Şah Mahmud Kureyşi ise saldırının nefret ve İslamofobi'ye dayalı bir terör eylemi olduğunu vurgulayarak, söz konusu kişilerin Müslüman olmaları nedeniyle hedef alındığını kaydetti.


 

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!