Yandex Metrica

Oxford Öğrencileri, "Sömürgeci" dedikleri Kraliçe Elizabeth'in tablosunu indirdi

Oxford Öğrencileri, "Sömürgeci" dedikleri Kraliçe Elizabeth'in tablosunu indirdi

Oxford Üniversitesi Öğrencileri, "Sömürgeci" olarak niteledikleri İngiltere Kraliçesi Elizabeth'e ait tabloyu Üniversitedeki ortak salondan indirdi.

Dünya

23.01.2024, 17:32

İngiltere’deki ünlü Oxford Üniversitesi’nde Kraliçe Elizabeth gerilimi yaşandı. Öğrenciler, Kraliçe’nin Üniversitedeki tablosunu yerinden indirdi.

Oxford Üniversitesi’ni oluşturan kolejlerden Magdelen College öğrencileri, “Sömürgeci” olmakla suçladıkları Kraliçe Elizabeth’e ait tabloyu yerinden indirdi.

Koleji temsil etmiyor

Kolej yönetimi, Öğrencilerin tavrına tepki gösterdi. Kolej Başkanı Dinah Rose, Öğrencilerin bu tutumunun Kolej’i temsil etmediğini bildirdi.

Rose, sosyal medya ağı twitter üzerinden yayımladığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi;

“Tablo, 2013 yılında yüksek lisans öğrencileri tarafından ortak salona asıldı. Kolej olarak bu durumu tasvip etmiyoruz ama özgür düşünceye saygı duyuyoruz. Tablonun indirilmesi yine yüksek lisans öğrencilerinin organizasyonuyla oldu ve Kolej’i temsil etmiyor.”

Eğitim Bakanı: Saçmalık

İngiltere Eğitim Bakanı Gavin Williamson ise öğrencilerin tavrını “saçmalık” olarak niteledi.

Williamson, twitter aracılığıyla yayımladığı açıklamada, Kraliçe Elizabeth’in Britanya’nın hoşgörü, barış ve saygısını ettiğini ve dönemi boyunca bunun için çalıştığını vurguladı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading