Yandex Metrica
SON DAKİKA
Otobüs arı kovanı dolu kanyona yuvarlandı! Ölümcül Afrikalı arıların soktuğu 6 kişi hayatını kaybetti

Otobüs arı kovanı dolu kanyona yuvarlandı! Ölümcül Afrikalı arıların soktuğu 6 kişi hayatını kaybetti

Nikaragua'da korkunç bir trafik kazası yaşandı. İçinde 60 kişiyi taşıyan otobüs arızalanıp kanyona yuvarlandı. Kanyon arı kovanlarıyla doluydu. Otobüste bulunan yolcuları arılar birer birer sokmaya başladı. 6 kişi, ölümcül Afrikalı arıların sokması sonucu hayatını kaybetti.

Dünya

23.01.2024, 20:52

Orta Amerika ülkesi olan Nikaragua'da bir otobüs arılarla dolu bir kanyona yuvarlandı. 

San Sebastián de Jali şehrine giden otobüste arıza meydana geldi. Yoldan çıkan otobüsün düştüğü noktada arı kovanları bulunuyordu

ABD'nin gücü yetmiyor: Türkiye özel olarak NATO standardı 155 mm... Haberi Görüntüle

45 KİŞİYİ ARI SOKTU

İçinde 60 kişi bulunan otobüsün 50 metre derinliğindeki kanyona düşmesi sonucu yolculardan 45'ini arılar soktu. Bu kişilerden 6'si daha şanssızdı çünkü onları sokan arıların türü ölümcül etkiye yol açan "Afrikalı" arılardı. 

Yetkililerden olaya ilişkin açıklama yapıldı. Buna göre, Olivas Montalvan, Santos Castellon, Dilcia Ambaro, Kenya Bonilla, Eneida Zelaya ve 8 yaşındaki kızı Andrea-Carolina arı sokmasından hayatını kaybetti. Halen bir çocuğun hayati tehlikesi var. 

Rusya ile NATO savaşa mı giriyor? Rus füzesi NATO hava... Haberi Görüntüle

Netanyahu ABD'yi tehdit etmişti: İsrail heyetinin ziyareti iptal edildi Haberi Görüntüle

İNSANLARIN VÜCUDUNDA LEKELER GÖRÜLDÜ

Yaralanan insanların hepsinin vücudunda kırmızı lekeler vardı.  

22 yaşındaki sürücü arıza nedeniyle aracının kontrolünü kaybettiğini söylese de yetkililer kazaya ilişkin soruşturma başlattı.

Afrikalı arılar 1956 yılında, Brezilyalı bilim insanı Warwick Kerr tarafından daha fazla bal üretmesi için melezleştirildi. Ancak 26 kovan dolusu arı laboratuvardan kaçarak Güney ve Kuzey Amerika'ya yayıldı. 

Melez Arılar olarak da bilenen bu türler yayıldıkları dönemde saldırdıkları çok sayıda hayvanın ölümüne neden oldu. Ayrıca bu arılar bilim insanlarına göre normal bal arılarından 10 kat daha fazla ölümcül. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading