Yandex Metrica
SON DAKİKA
Ortalık kan gölüne dönmüştü! Tren garı katliamının emrini veren kişi ifşa oldu

Ortalık kan gölüne dönmüştü! Tren garı katliamının emrini veren kişi ifşa oldu

Rusya-Ukrayna savaşında 52 sivilin katledildiği tren garı saldırısı ile ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Batılı kaynaklar, saldırının emrinin Rus General Aleksandr Dvornikov tarafından verildiğini duyurdu.

Dünya

23.01.2024, 19:06

Rusya-Ukrayna savaşında 45. güne girildi. Dün Ruslar, Ukrayna'da tren garına füzeli saldırı gerçekleştirdi. Kanlı saldırıda 52 sivil hayatını kaybederken yüzlerce insan yaralandı. Kan donduran görüntüler dünyayı ayağa kaldırırken Putin'in çirkin yüzünü bir kez daha ortaya koydu.

Hindistan'ın başı Bayraktar TB2 filosuyla dertte! Tehditler birbiri ardına geldi Haberi Görüntüle

RUSYA SALDIRI İDDİASINI REDDETTİ

Ukrayna, Donetsk bölgesine bağlı Kramatorsk şehrinin tren garına Rus güçlerce düzenlenen füze saldırısında tahliye bekleyen 52 sivilin öldüğünü duyurdu. Rusya ise saldırı iddiasını reddetti. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Ukrayna'da Kramatorsk tren garına fırlatılan füzeyi Rus ordusunun kullanmadığını söyledi. Peskov "Silahlı kuvvetlerimiz bu tür bir füze kullanmıyor ve Kramatorsk'ta bugün için herhangi bir muharebe görevi yoktu, planlanmamıştı" ifadelerini kullandı.

Soykırımcı İsrail BMGK kararını tanımadı: 'İsrail ateşi kesmeyecek' Haberi Görüntüle

52 İNSAN KATLEDİLDİ

Bölge Valisi Pavlo Kyrylenko, Ukrayna’nın Kramatorsk kentinde sivillerin beklediği tren istasyonuna yapılan saldırı ile ilgili yaptığı açıklamada, "Bugün tüm dünya Kramatorsk’taki tren garı saldırısında ölen 5’i çocuk 52 vatandaşın yakınlarına başsağlığı diliyor" diye konuştu.

ABD'den Gazze'ye kurulacak geçici liman için skandal karar! 'Güvenliğinde İsrail... Haberi Görüntüle

SALDIRI EMRİNİ VEREN KİŞİ BELLİ OLDU

Batılı kaynaklar ise, saldırının emrini veren kişinin kimliğini ifşa etti. Saldırı emrinin Rus General Aleksandr Dvornikov tarafından verildiği ortaya çıktı. Aleksandr Dvornikov, Rusya’nın Suriye’ye gönderdiği birliklerde görev yapmış bir komutan olarak tanınıyor.

Rusya'daki terör saldırısının kurbanı oldu! Eski güzellik kraliçesi Moskova saldırısında... Haberi Görüntüle

SURİYE'DEKİ RUSLARIN KOMUTANLIĞINI YAPMIŞTI

BBC’nin haberine göre Rusya, Ukrayna’daki birliklerinin komutanını değiştirdi. Buraya Güney Askeri Bölge komutanı Aleksandr Dvornikov atandı. Dvornikov, 2015-2016’da Suriye’deki Rusya birliklerinin komutanlığını da yapmıştı.

Moskova'yı kana bulayan teröristler hakim karşısına bakın nasıl çıktı? Hepsi... Haberi Görüntüle

RUS GÜÇLERCE "TOÇKA-U" FÜZESİYLE VURULDUĞU BİLDİRİLMİŞTİ

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, Kramatorsk istasyonunun Rus güçlerce "Toçka-U" füzesi ile vurulduğunu açıklamış, tren istasyonundaki saldırının ardından "Rusya sınır tanımayan bir kötülüktür" diye konuşmuştu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading