Yandex Metrica

Orta Doğu'nun kiralık katili Muhammed Dahlan'a BAE'den şok!

Orta Doğu'nun kiralık katili Muhammed Dahlan'a BAE'den şok!

Birleşik Arap Emirlikleri'nin "truva atı" olarak çalışan Muhammed Dahlan'ın BAE’deki tüm siyasi, medya ve güvenlik alanındaki faaliyetleri durduruldu. Orta doğu'daki darbe, iç çatışma ve krizlerde oynadığı etkin rolle tanınan Dahlan, 15 Temmuz darbe girişiminin mimarı olarak tanınıyor.

Dünya

23.01.2024, 18:04

Orta Doğu coğrafyasında, son yıllarda yaşanan iç çatışma, darbe ve büyük provokasyonlarda izi bulunan, bölgenin 'kiralık katili' Muhammed Dahlan'a Birleşik Arap Emirlikleri'nden yasak geldi. Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed'in güvenlik danışmanı sıfatını taşıyan Dahlan’ın siyasi, medya ve güvenlik alanlarındaki faaliyetleri durduruldu. 

AB liderleri tarafını seçti: İran'a yaptırım kararı alındı! AB liderleri tarafını seçti: İran'a yaptırım kararı alındı! Haberi Görüntüle

ADIM ADIM İZLENECEK

Muhammed Dahlan’ınmedyada görünmesi, yardımcılarıyla özel toplantılar yapması ve BAE yönetiminin izni dışında ülkeden ayrılması yasaklandı. Dahlan’ın ev hapsine benzer bir şekilde konutundan daha az ayrılması, evinin önündeki güvenlik güçlerinin sayısının artırılması ve Dahlan’ın ailesinin ülke içindeki hareketlerinin izlenmesi talimatı verildiği ifade ediliyor.

Maduro'dan Siyonist İsrail destekçesi Milei'ye tepki! 'Bunun adı yalakalık' Maduro'dan Siyonist İsrail destekçesi Milei'ye tepki! 'Bunun adı yalakalık' Haberi Görüntüle

KİM BU DAHLAN? 

Gazze'deki Han Yunus kasabasında doğan Muhammed Dahlan, El Fetih hareketi içindeki çalışmaları nedeniyle genç yaşta İsrail hapishanelerine girdi. Dahlan burada İbranice öğrendi. 

1993'teki Oslo Anlaşması sonrası CIA ve Mossad'ın yanı sıra Arap ve batılı istihbarat servisleriyle sürekli temas içinde oldu.  Filistin lideri Yasir Arafat ile rekabet etmeye başlayan Dahlan, ABD ve İsrail ile "şüpheli" ilişkiler geliştirdi. Öyle ki "kendi kontrolündeki özel ordusu için Hamas ve diğer İslami gruplara karşı kullanmak üzere ABD ve İsrail'den silah aldığı"  bile iddia edildi. 

dahlan el fetih

İspanya Başbakanı Sanchez tek tek arayarak bilgilendirdi: 'Filistin devletini tanıyacağız' İspanya Başbakanı Sanchez tek tek arayarak bilgilendirdi: 'Filistin devletini tanıyacağız' Haberi Görüntüle

HAMAS'A SAVAŞ AÇTI

İsrail'in 2005'te Gazze'den çekilmesi ve 2006'daki seçimlerin Hamas'ın zaferiyle sonuçlanmasının ardından Dahlan, Hamas'ı iktidardan uzaklaştırmak için hazırlanan bir komplonun merkezinde  yer aldı. Fetih hareketi saflarında Hamas'a karşı "kanlı ve kirli bir iç çatışma" başlattı.
Dahlan, Gazze'deki bu çekişmede mağlup olunca, Batı Şeria'ya geçti.

Hamas-Fetih çekişmesinde gerilimi artırarak ABD ve İsrail'e hizmet etmekle suçlandı. Dahlan Fetih hareketinin tartışmalı ismi haline gelmişti. Tartışmayı yürüten isimler suikast girişimlerine maruz kalıyordu.

dahlan mahmud abbas

ABD Dışişleri Bakanlığı açıkladı: Filistin'in BM'ye tam üyeliğine ne diyecekler? ABD Dışişleri Bakanlığı açıkladı: Filistin'in BM'ye tam üyeliğine ne diyecekler? Haberi Görüntüle

ARAFAT'I ÖLDÜRDÜ İDDİASI VE KAÇIŞ

Hakkındaki "Arafat'ı öldürdüğü ve görevi süresince zimmetine geçirdiği paralarla bir servet elde ettiği" iddiaları nedeniyle Dahlan, 2011'de Batı Şeria'yı terk etti ve BAE'nin başkenti Abu Dabi'ye yerleşti. Burada Veliaht Prens Muhammed bin Zayed Al Nahyan'ın danışmanlığına getirildi.

Körfezdeki ilk büyük 'icraatı' 2010'da İsrail gizli servisi Mossad'ın Dubai'de bir operasyonla gerçekleştirdiği Hamas'ın kurucularından Mahmud Abdurrauf el-Mebhuh suikasti oldu. 

dahlan arafat

ABD, Gazze'ye tekrardan havadan gıda yardımında bulundu: CENTCOM detayları paylaştı ABD, Gazze'ye tekrardan havadan gıda yardımında bulundu: CENTCOM detayları paylaştı Haberi Görüntüle

DAHLAN'IN OPERASYON MERKEZİ BALKANLAR

Dahlan Karadağ ve Sırbistan ile Abu Dabi yönetimi arasında aracılık yapıyordu. Balkan ülkelerine zaman zaman siyasilerin cebine giren milyonlarca dolarlık yatırımın aktarılmasına aracılık etti ve Sırbistan vatandaşlığı aldı.

BAE'nin aktif bir şekilde taraf olduğu Libya'da da,  Abu Dabi yönetimi ile ülkenin doğusundaki silahlı lider Halife Hafter arasında iletişimi sağlayan isim olduğu iddia edildi.

Muhammed Dahlan'ın tüm bu kirli işlerle elde ettiği servetin yüz milyonlarca doları geçtiği iddia ediliyor.

Gerçekleşirse geri dönüşü olmaz: Savaş uçakları nükleer üssü vuracak Gerçekleşirse geri dönüşü olmaz: Savaş uçakları nükleer üssü vuracak Haberi Görüntüle

LİBYA, TUNUS, YEMEN...

Arap Baharı'nın beşiği ve son kalesi olan Tunus'ta da onun ismini görmek mümkündü. Tunus'un emekleyen demokrasisi, Dahlan aracılığıyla BAE'nin yıkıcı ve tehlikeli müdahalelerinin hedefi oldu. Dahlan'ın BAE adına, Tunuslu siyasetçilerle yakınlaşarak ülkedeki İslami eğilimli Nahda Hareketi'nin durdurulması karşılığında para ve finansman desteği teklif ettiği açıklandı. 

BAE'nin, bölgede tehdit olarak gördüğü Müslüman Kardeşler Teşkilatının Yemen'deki siyasi kanadı Islah Partisi üyelerine suikast düzenlemeleri için Amerikan, Fransız ve İsrailli emekli askerleri tuttuğu da iddialar arasındaydı. Suikastlerin aracı ismi yine aynıydı: Muhammed Dahlan. 

dahlan feto

İHA saldırısından dolayı hava sahası kapatılmıştı: Irak'tan İran'a ilk adım! İHA saldırısından dolayı hava sahası kapatılmıştı: Irak'tan İran'a ilk adım! Haberi Görüntüle

15 TEMMUZ'UN ORGANİZATÖRÜ

Tam bir Türkiye düşmanı olan Muhammed Dahlan, 15 Temmuz darbe girişiminin iarkasındaki isimlerden biriydi. Aldığı ihaleyle 15 Temmuz darbe girişiminde FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ile Abu Dabi yönetimi arasında aracılık yaptı. Erdoğan’ı ve AK Parti’yi devirmeye dönük küresel projede kendisine verilen rolü oynayan Dahlan, Türkiye içindeki darbecilerin fonlanmasında rol aldı. Aylar boyu Dubai'de darbe için hazırlıklar ve toplantılar organize eden Dahlan, 15 Temmuz saldırılarından doğrudan sorumlu isimlerden biri oldu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading