Yandex Metrica

OPEC+ krizi Çöldeki Davos'a yansıdı: Suudi Arabistan ABD'li yetkilileri reddetti

OPEC+ krizi Çöldeki Davos'a yansıdı: Suudi Arabistan ABD'li yetkilileri reddetti

ABD ile Suudi Arabistan arasında OPEC+ krizi derinleşiyor. Suudi Arabistan, Çöldeki Davos olarak da bilinen FII konferansına ABD'li yetkilileri davet etmedi. Suudi Arabistan bu karara ilişkin 'FII'nın siyasi bir platform olmasını istemiyoruz' şeklinde açıklama yaparken ABD'li yetkililer ise Suudi Arabistan'dan gelen bu hamleye tepki gösterdi.

Dünya

23.01.2024, 19:57

Suudi Arabistan, 'Çöldeki Davos' olarak da adlandırılan konferansa ABD'li yetkilileri davet etmedi. Konferansın organizatörü toplantının "siyasi bir platform haline gelmesini" istemediklerini söyledi. Suudi Arabistan liderliğindeki OPEC+ kartelinin petrol üretimini Kasım ayından bu yana günde iki milyon varile kadar kısmasıyla son Washington ve Riyad arasındaki gerilim oldukça yükselmişti.

25 Ekim'de Riyad'da başlayacak olan üç günlük Future Investment Initiative (FII), tipik olarak Wall Street devlerini ve dünyanın dört bir yanından üst düzey yetkilileri bir araya getiriyor. Etkinliğin arkasındaki grubun CEO'su Richard Attias, bu yıl 400'e kadar Amerikalı CEO'nun katılmasının beklendiğini söyledi.

AK Partili Hatay Belediye Başkanı Öntürk'ten ikramiye müjdesi: Hesaplara yatırıldı AK Partili Hatay Belediye Başkanı Öntürk'ten ikramiye müjdesi: Hesaplara yatırıldı Haberi Görüntüle

'HERHANGİ BİR ABD YETKİLİSİNİ DAVET ETMEDİK'

Konferansı organizatörü Richard Attias, ABD'nin konferansa katılıp katılmayacağı konusunda "Biz herhangi bir ABD yetkilisini davet etmedik" dedi. Attias sözlerine şu şekilde devam etti:

Çok fazla politikacı davet etmiyoruz. Çünkü anladım ki sahnede siyasi liderler olduğunda medyanın dikkati, çok açık konuşalım, siyasi gündeme yönlendiriliyor ve FII'nin siyasi bir platform olmasını istemiyoruz.

Dünya tiyatro izliyor! İranlı bakandan İsrail saldırısını yorumladı: Oyuncak uçurmak gibiydi! Dünya tiyatro izliyor! İranlı bakandan İsrail saldırısını yorumladı: Oyuncak uçurmak... Haberi Görüntüle

ABD İTİRAZ ETTİ:'BİZ SİYASET YAPMIYORUZ'

Attias, Riyad-Washington tartışmasının bu yılki FII konferansını etkilemesini beklemediğini belirterek, “ABD özel sektörünün FII'ye katılma isteğinin giderek arttığını” gördüğünü söyledi ve 'Biz siyaset yapmıyoruz' dedi.

Fiyasko! İran füzeleri testi geçemedi: İsrail medyasında alay konusu oldu Fiyasko! İran füzeleri testi geçemedi: İsrail medyasında alay konusu oldu Haberi Görüntüle

BIDEN'DAN İŞBİRLİĞİNİ ASKIYA ALMA ÇAĞRISI

Biden yönetimi geçen hafta Suudi Arabistan ile entegre hava ve füze savunmasına odaklanacak bir toplantıyı iptal etmişti. Biden'ın Demokrat partisi içindeki bazı ABD'li milletvekilleri de askeri satışları ve Riyad ile işbirliğini askıya alma çağrısında bulunmuştu.

Paris'te canlı bomba paniği: İran Konsolosluğu'nda kendini patlatmak istedi Paris'te canlı bomba paniği: İran Konsolosluğu'nda kendini patlatmak istedi Haberi Görüntüle

'TAMAMEN TİCARİ BİR KARAR'

Suudi Arabistan ABD'nin, Ukrayna savaşı sırasında ham petrol fiyatlarını yükseltmek için petrol üretim kesintileri yaparak Rusya ile ittifak kurdukları yönündeki suçlamalarını reddetti ve bunun tamamen ticari bir karar olduğunu iddia etti. Suudi Kralı Selman pazar günü yaptığı konuşmada Suudi Arabistan'ın "enerji stratejisi dahilinde, küresel petrol piyasalarının istikrarını ve dengesini desteklemek için çok çalıştığını" vurguladı.

Attias başkanlığındaki FII Enstitüsü, resmi olarak Suudi hükümetiyle bağlantılı değil, ancak Riyad'daki yıllık konferans, krallığın fiili hükümdarı Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Salman ile yakından ilişkili.

Ortadoğu'da tansiyon yükseldi! İran'dan dört ülkeye tehdit: Kendinizi ateşe atmayın Ortadoğu'da tansiyon yükseldi! İran'dan dört ülkeye tehdit: Kendinizi ateşe atmayın Haberi Görüntüle

'ABD OPEC KESİNTİSİNİ ELEŞTİRMEK YERİNE PETROL ÜRETİMİNİ ARTIRMALI'

JPMorgan Chase'in CEO'su Jamie Dimon, konferansın web sitesinde öne çıkan bir konuşmacı olarak listeleniyor. Geçen hafta CNBC ile yaptığı röportajda Dimon, küresel enerji krizini "oldukça tahmin edilebilir" olarak nitelendirdi VE OPEC+ kesintisini eleştirmek yerine ABD'nin tepkisinin kendi petrol üretimini artırmak olması gerektiğini söyledi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading