Yandex Metrica
SON DAKİKA
Onun adı Mariupol Kasabı! Hamile kadınlar ve çocukların ölüm emrini verdi

Onun adı Mariupol Kasabı! Hamile kadınlar ve çocukların ölüm emrini verdi

'Mariupol Kasabı' adı verilen Rus general Mikhail Mizintsev, Ukrayna savaşının en kötü vahşetlerinin çoğundan sorumlu tutuldu. Mikhail Mizintsev, Mariupol'de hamile kadın ve bebeklerin öldüğü doğum hastanesini ve binden fazla sivilin sığındığı tiyatro binasını yok eden hava saldırılarının emrini veren kişi.

Dünya

23.01.2024, 19:02

Rusya-Ukrayna savaşıdna 30. güne girildi. Ukrayna’nın güneyindeki liman kenti Mariupol’de düzenlenen her iki saldırıda uluslararası toplum tarafından kınandı.

Gazze'de ateşkes müzakerelerinde yeni gelişme: Mossad Başkanı Barnea Katar'a gidiyor Haberi Görüntüle

BİNLERCE SİVİL KATLEDİLDİ

İlkinde, bir doğum hastanesi havaya uçtu, acı içinde sedyeyle götürülürken görülenler de dahil olmak üzere çocuklar ve hamile kadınlar öldü. İkincisinde ise Rusya’nın hava saldırıları, çoğu çocuk ve yaşlı 1000'den fazla sivilin barınak olarak kullandığı tiyatro binasını yok etti. Kurtarma operasyonları insani koridorlardan ayrılmaya çalışanlar da dahil olmak üzere, neredeyse sürekli hava saldırıları tarafından engellendi.

Gençler artık yaşlılardan daha mutsuz! 2024 mutluluk araştırmasında Türkiye kaçıncı... Haberi Görüntüle

'DOĞUM HASTANESİ VE TİYATRO BİNASININ BOMBALANMASINI EMRETTİ'

Ukrayna Sivil Özgürlükler Merkezi Başkanı Oleksandra Matviichuk, Rusya'nın Ulusal Savunma Kontrol Merkezi’ne başkanlık eden albayın fotoğrafını yayınlayarak, “Bu yüzü iyi hatırlayın. Adı Mikhail Mizintsev. Mariupol kuşatmasına liderlik ediyor. Doğum hastanesi ve tiyatro binasının bombalanmasını emreden oydu” şeklinde açıklama yaptı.

Ukrayna Kırım’a yoğun füze saldırısı düzenledi: Sivastopol'da dumanlar yükseliyor Haberi Görüntüle

MARİUPOL'Ü CEHENNEME ÇEVİRDİ 

İnsan Hakları İzleme Örgütü tarafından yapılan açıklamaya göre, Rusya’nın saldırıları bir zamanlar güzel olan 430 bin nüfuslu bir şehir olan Mariupol’ü "cesetlerle ve yıkılmış binalarla dolu bir cehennem"  haline getirdi. 

Hollanda'dan Gazze için ses getirecek eylem: Ölen çocuklar için 14... Haberi Görüntüle

MARİUPOL KASABI OLARAK TANIMLANDI

Eski Ukraynalı diplomat Olexander Scherba ise Mizintsev'e "Mariupol kasabı" lakabını taktı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading