Yandex Metrica

Ölü ve yaralı asker sayısı 100 bini aştı: Şoygu 1,5 milyon istiyor...

Ukrayna Savunma Bakanlığı, Rus ordusunun 10 ayda 100 bin asker kaybettiğini duyurdu. Alaycı bir dil kullanan Kiev yönetimi, Hollywood yapımı Evde Tek Başına filminden alıntı yaptı: "Pes ediyor musunuz? Yoksa daha fazla ister misiniz?"

Dünya

23.01.2024, 20:12

Ukrayna ile Rusya arasındaki kanlı mücadele doğu ve güney cephelerinde sürüyor. Kiev yönetimi son paylaştığı mesajda Rusya'nın 24 Şubat'tan 22 Aralık'a kadar toplam asker kaybının 100 bini geçtiğini duyurdu.

Cephedeki Rus personel ve teçhizat kayıplarının listesini gün gün duyuran Ukrayna Savunma Bakanlığı'na göre 22 Aralık 2022 tarihi, savaş dışı kalan Rus asker sayısının 100 bini geçtiği gün oldu. 

'Evde Tek Başına' isimli Hollywood yapımı komedi filminden alıntı yapan Savunma Bakanlığı, film karakteri Kevin McCallister'ın söylediği şu cümleyi bilanço ile birlikte paylaştı: "Pes ediyor musunuz? Yoksa daha fazla ister misiniz?"

Kiev'in paylaştığı tabloya göre Rus ölü ve yaralı sayısı 100 bin 400 oldu. Bunun yanında savaş süresince Rusya'ya ait 3 bini aşkın tank, yaklaşık 6 bin zırhlı araç, 413 çok namlulu roketatar, 212 hava savunma sistemi ve 283 savaş uçağı imha edildi. 

100 bin kayıp sayısına ilişkin paylaşımın, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'nun dünkü açıklamasının ardından gelmesi dikkat çekti.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Donetsk bölgesindeki Rus mevzilerini teftiş etti. 

Şoygu, "Rusya'nın güvenliğinin tam olarak sağlanması için 1,5 milyonluk insan gücüne ihtiyacımız var" demişti. Çin ordusu 2 milyon, ABD ordusu ise 1,4 milyon personelden oluşuyor. Rusya'nın ise şu anda serviste bir milyon askerinin bulunduğu sanılıyor. 

Şoygu'nun dünkü açıklaması Moskova'nın önümüzdeki dönemde ek asker toplamak için yeni bir seferberliğe gidebileceğini ortaya koyuyor. 

Luhansk yakınlarındaki Bahmut cephesinde Rus askerlerinin imha edilişi havadan böyle görüntülenmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading