Yandex Metrica

Öldürülen Filistinli eşcinsel olunca İsrail basını ayağa kalktı: LGBT devrimini tamamlayacağız!

Öldürülen Filistinli eşcinsel olunca İsrail basını ayağa kalktı: LGBT devrimini tamamlayacağız!

Filistin'de Müslüman gençler katledilirken kafasını kuma gömen İsrail basını, eşcinsel olduğu için öldürüldüğü iddia edilen Ahmed Hamdi Ebu Marakî'nin ardından yas tutuyor.

Dünya

22.03.2024, 22:35

İsrail basını iki gündür 'kafası kesilerek öldürülen LGBT üyesi' haberiyle çalkalanıyor. İddiaya göre Filistinli Ahmed Hamdi Ebu Marakî, ikamet ettiği Batı Şeria'da cinsel kimliğinin açığa çıkmasının ardından sosyal çevre baskısına dayanamayıp İsrail tarafına kaçtı. 

Burada 'dışlanmış eşcinseller' için hazırlanan bir sığınma evi olan Beyt el-Muhtelif'te kalmaya başlayan Filistinli Ahmed Hamdi, başka bir ülkeye göç etmek için girişimlerde bulunuyordu. Bunun İsrailli yetkililerden yardım alıyordu. 

Ahmed Hamdi Ebu Marakî

İsrail'deki Arap eşcinseller ve Filistinli LGBT'ler için hazırlanan barınağın sorumlusu Rita Petrenko, "Birçok kişi onu tanıyordu. Güneyde oluşturduğumuz bir LGBT onur grubunun parçasıydı. Çalışkan, zeki biriydi. Ülkeyi terk etmek için sabırsızlanıyordu" ifadeleriyle Ahmed Hamdi'yi anlattı. 

Ancak her nasılsa Ahmed Hamdi'nin cesedi İsrail ile Batı Şeria sınırında Filistinlilerin kontrolündeki Hebron kentinde bulundu. 25 yaşındaki eşcinsel Filistinlinin, kaldığı güvenli evden alınarak Hebron'a götürüldüğü ve burada kafası kesilerek öldürüldüğü belirtiliyor. 

İsrail basını, Ahmed Hamdi'nin vahşi biçimde öldürülmesini onun LGBT olmasına bağlıyor. Cinayete ilişkin Filistin makamlarının başlattığı soruşturma sürüyor.

İsrail basınından olay iddia: Saldırı planı sızdı! İşte 30 Nisan'ın şifresi İsrail basınından olay iddia: Saldırı planı sızdı! İşte 30 Nisan'ın... Haberi Görüntüle

İSRAİL VE ULUSLARARASI BASIN YAS TUTTU

Öte yandan Filistinli gençler İsrail askerlerince öldürülürken şimdiye dek suskun kalan uluslararası medya, eşcinsel olduğundan ötürü öldürüldüğü iddia edilen Ahmed Hamdi için yas tutuyor. 

Ahmed Hamdi'nin ölümü başta İsrail medyası olmak üzere dünya basınında geniş biçimde yankı buldu. İsrail Meclisi Knesset'in İşçi Partili Arap üyesi Ibtisam Mara'ana da Ahmed Hamdi'nin ölümü için yas tutanlardan biriydi. Mara'ana sosyal medya hesabından şu mesajı paylaştı:

"Cinsel yönelimi nedeniyle İsrail sığınma evinde kalan Ahmed, gaddar ve sapık bir katil tarafından öldürüldü. Bir sonraki hükümette Filistin LGBT devrimini tamamlamayı amaçlıyoruz."
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading