Yandex Metrica

Öldürülen DEAŞ lideriyle ilgili çarpıcı detay! Kilolarca altını PKK'ya rüşvet vermiş

Öldürülen DEAŞ lideriyle ilgili çarpıcı detay! Kilolarca altını PKK'ya rüşvet vermiş

ABD güçleri tarafından öldürülen DEAŞ elebaşı Ebu İbrahim el Haşimi el Kureyşi'nin PKK'ya rüşvet olarak kilolarca altın verdiği ortaya çıktı.

Dünya

23.01.2024, 18:46

ABD Başkanı Joe Biden, ABD güçlerinin, DEAŞ elebaşı Ebu İbrahim el Haşimi el Kureyşi'yi Suriye'de düzenlenen bir operasyonda öldürdüğünü açıklamıştı.

ABD'nin yaptırım listesindeki Lübnanlı iş insanı Muhammed Srur ölü bulundu: İsrail tetikçilik mi yaptı? ABD'nin yaptırım listesindeki Lübnanlı iş insanı Muhammed Srur ölü bulundu:... Haberi Görüntüle

'ORTADAN KALDIRDIK'

Biden, yaptığı yazılı açıklamada, "Dün gece benim talimatımla, kuzeybatı Suriye'deki ABD güçleri, Amerikan halkını ve müttefiklerimizi korumak ve dünyayı daha güvenli bir yer haline getirmek için başarılı bir terörle mücadele operasyonu gerçekleştirdi. Silahlı Kuvvetlerimizin beceri ve cesareti sayesinde, DEAŞ elebaşı Ebu İbrahim el Haşimi el Kureyşi'yi ortadan kaldırdık." ifadesine yer vermişti.

Ramazan'da katliam Fısıh'da bayram: İran'a misilleme o tarihten sonra... Ramazan'da katliam Fısıh'da bayram: İran'a misilleme o tarihten sonra... Haberi Görüntüle

8 AYRI KİMLİK KULLANMIŞ

Türkiye Gazetesi'nin haberine göre; El-Kureyşi'nin, Irak'tan İdlib'e getiriline kadar sekiz ayrı kimlik kullandığı ve 14 noktada konakladığı ortaya çıktı. Peşmerge ve PKK unsurlarının altın ödeme karşılığında destek verdiği DEAŞ liderine Musul'da bir aile adına kimlik düzenlendi. Sincar üzerinden Irak-Suriye sınırında Um Diben'e getirilen DEAŞ elebaşı, birkaç günlük bekleyişin ardından Suriye tarafına geçirildi ve Tel Arus beldesine yerleşti.

Cihat Yaycı'dan 3. Dünya Savaşı açıklaması: İran yazılanı oynadı, İdlib'e dikkat edin Cihat Yaycı'dan 3. Dünya Savaşı açıklaması: İran yazılanı oynadı, İdlib'e... Haberi Görüntüle

PKK'YA ALTIN YAĞDIRMIŞ

ABD'nin 10 milyon dolar ödülle aradığı Ebu İbrahim el-Haşimi el-Kureyşi, Bağdadi döneminde mali işler sorumlusu idi. Örgütün 30 ton altın ve tüm mal varlığını yöneten 1976 doğumlu El-Kureyşi liderliğe giden yolculukta 3,5 - 4 kilo altını PKK'ya rüşvet olarak verdi.

Kızıl düve propagandası! Faşist bakan skandala çocuklarını da alet etti: Kızıl düveyi yüceltiyoruz çünkü... Kızıl düve propagandası! Faşist bakan skandala çocuklarını da alet etti:... Haberi Görüntüle

PKK TAKİBİNİ SÜRDÜRDÜ 

PKK terör örgütü, Halepli Muhammed Meymun adına düzenlenen kimlikle İdlib'e getirdiği DEAŞ liderini takibi sürdürdü. Cinderes-Atme yolunda üç farklı ailenin kaldığı eve yerleştirilen Kureyşi ile ilgili tüm istihbari faaliyet PKK terör örgütü tarafından sağlandı. Terör örgütünün 14 farklı noktasında konaklamasına göz yumulan Kureyşi'nin Türkiye sınırında öldürülmesi PKK'yı aklama stratejisinin parçası olarak yorumlanıyor. Haseke'de yaşanan DEAŞ-PKK çatışması sonrası yapılan Atme operasyonunda DEAŞ lideri ile birlikte kalan bir kişi de ABD askerleri tarafından götürüldü. Kaynaklar, evde yakılmış durumda hard disk ve laptoplarla birlikte farklı ülkeler adına düzenlenmiş pasaport ve kimlikler olduğunu aktardı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading