Yandex Metrica
SON DAKİKA
Olası kara harekatı dünya basınında: Türkiye'yi durduracak güç yok

Olası kara harekatı dünya basınında: Türkiye'yi durduracak güç yok

İsrailli emekli asker Zvi Bar, Haaretz gazetesinde dikkat çeken bir analiz kaleme alırken Türkiye'nin Suriye operasyonu için hazır olduğunu ve Suriye ve ABD'nin buna engel olamayacağını vurguladı.

Dünya

23.01.2024, 20:07

İstikal Caddesi ve Gaziantep'in Karkamış ilçesindeki terör saldırıları sonrası harekete geçen Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye ve Irak'ın kuzeyine hava operasyonları düzenleme başladı. Mehmetçik, teröristlerin inlerini darmadağın ederken şehitlerin intikamı alındı. Yakında ise kara harekatı var. Sınıra sevkiyatlar başlarken Mehmetçik de eller tetikte emir bekliyor.

Moskova'yı kana bulayan teröristler hakim karşısına bakın nasıl çıktı? Hepsi... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'Yİ DURDURACAK BİR GÜÇ YOK

Dünya kamuoyu da Türkiye'nin operasyon hazırlıklarını yakından takip ediyor. Bu kapsamda İsrail gazetesinde emekli asker Zvi Bar, Haaretz gazetesinde dikkat çeken bir yazı kaleme aldı. Suriye operasyonunun kaçınılmaz olduğunu vurgulayan emekli asker Zvi Bar, Türkiye'nin önüne kimsenin engel koyamayacağını ifade etti.

İsrail'de Gideon Saar hükümetten istifa etti: 'Savaşın gidişatı uluslararası siyaset... Haberi Görüntüle

RUSYA VE ABD'NİN ELİ ZAYIFLADI

Emekli asker Zvi Bar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararlılığına dikkat çekerken bölgedeki iki güç olan Rusya ve ABD'nin konu hakkındaki tutumlarını ele aldı. Emekli askere göre; Rusya, Ukrayna savaşı Finlandiya ve İsveç'in NATO üyelikleri süreci nedeniyle Türkiye'ye karşı eli zayıfladı. Emekli asker Zv Bar, ABD yönetiminde de benzer bir durumun yaşandığının altını çizdi.

Hamas liderlerinden Hamdan duyurdu: İsrail ateşkes için kararını verdi Haberi Görüntüle

RUSYA VE ABD OPERASYONA ENGEL OLMAYACAK

Emekli asker Zvi Bar'ın yazısında "Erdoğan Suriye'ye operasyona karar verirse Rusya'nın yoluna çıkıp çıkmayacağı şüpheli. Daha karmaşık ikilem ABD'ninki olacaktır.  ABD Başkanı Joe Biden Türkiye'ye yeni F-16 uçaklarının satışı için en hevesli lobici haline geldi." ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading