Yandex Metrica

O ülkenin başkenti değişiyor! Doğal afetler kenti batma noktasına getirdi

O ülkenin başkenti değişiyor! Doğal afetler kenti batma noktasına getirdi

Endonezya, Cava Adası'ndaki Jakarta'dan Borneo Adası'ndaki Doğu Kalimantan eyaletine taşıyacağı başkentinin yeni ismini belirledi. Buna göre yeni başkentin adı Nusantara olacak.

Dünya

23.01.2024, 18:39

Endonezya'da Ulusal Kalkınma Planlama Bakanı Suharso Monorarfa, Devlet Başkanı Joko Widodo'nun takımada anlamına gelen 'Nusantara' adını 80 isim arasından Endonezya'nın coğrafyasını yansıtan ve uluslararası bir simgeselliğe sahip olduğu için seçtiğini bildirdi.

Gazze'de salgın tehdidi büyüyor! Yerinden edilen Filistinlilerde çok sayıda menenjit ve hepatit C vakası tespit edildi Gazze'de salgın tehdidi büyüyor! Yerinden edilen Filistinlilerde çok sayıda menenjit... Haberi Görüntüle

YENİ İSİM ELEŞTİRİLERİN ODAĞI OLDU

Ayrıca bu isme eleştiriler de geldi. Nusantara adının Endonezya'nın tamamı için kullanıldığı bu yüzden kafa karışıklığı yarattığını iddia edenler de oldu. 

Parlamentoda yeni başkentle ilgili yasa tasarısının bugün kabul edilmesinin ardından, Nusantara'da inşaatın da bu yıl başlaması planlanıyor. 

Soykırımcı İsrail bayramda da katliam yaptı: Bir aileden 28 kişiyi öldürdü! Soykırımcı İsrail bayramda da katliam yaptı: Bir aileden 28 kişiyi... Haberi Görüntüle

YENİ BAŞKENT 4 KAT BÜYÜK OLACAK 

Projede yeni başkentin Cava'dan 4 kat daha büyük olacağı ve Jakarta'nın 2 bin kilometre kuzeydoğusundaki Doğu Kalimantan hükümet binalarını barındıracağı açıklandı. 

Dünya tiyatro izliyor! İranlı bakandan İsrail saldırısını yorumladı: Oyuncak uçurmak gibiydi! Dünya tiyatro izliyor! İranlı bakandan İsrail saldırısını yorumladı: Oyuncak uçurmak... Haberi Görüntüle

BAŞKENTİN TAŞINMASININ NEDENLERİ 

Endonezya hükümeti, şimdiki başkent Jakarta'yı 10 milyonluk nüfusu, ayrıca her yıl meydana gelen doğal afetler yüzünden ortaya çıkan altyapı sorunları ve yer altı sularının aşırı kullanımından dolayı şehrin kuzey kısımlarının hızla batması yüzünden taşıma kararı aldı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading