O ülkelerde İsrail ürünlerine büyük darbe! Boykotlar sonuç verdi: Yerel markalar yükselişe geçti!

O ülkelerde İsrail ürünlerine büyük darbe! Boykotlar sonuç verdi: Yerel markalar yükselişe geçti!

İsrail ürünlerine yönelik boykotun ardından Endonezya'da faaliyet gösteren Almaz Fried Chicken, hızla büyüdü. Şirket, sadece birkaç ayda Büyük Cakarta ve Sumatra Adası'nda 37 yeni şube açarak önemli bir genişleme sağladı.

Endonezya'da faaliyet gösteren Almaz Fried Chicken, İsrail ürünlerine yönelik boykotun etkisiyle kısa süre içinde önemli bir büyüme kaydetti. Şirket, birkaç ay içinde Endonezya'nın çeşitli bölgelerinde 37 yeni şube açtı ve yıl sonuna kadar 10 yeni şube daha açmayı hedefliyor.

YEREL MARKALARIN YÜKSELİŞİ

İsrail-Filistin çatışmasının ardından Endonezya ve Malezya'da Batılı markalara yönelik boykot devam ediyor. Uluslararası fast food zincirlerinin satışları düşerken, yerel markalar büyümeye devam ediyor. Almaz Fried Chicken, Batılı markalardan uzaklaşan tüketicilerin ilgisini çekerek hızla kârlılığa ulaştı. 

FİLİSTİN’E DESTEK İÇİN YATIRIM

Almaz Fried Chicken CEO'su Okta Wirawan, şirketin gelirinin %5’ini Filistin’e yardım amaçlı bağışlamayı taahhüt ettiklerini açıkladı. Şirket, boykot sürecinde hızla büyüyerek önemli bir kâr sağladı.

BOYKOTUN ETKİSİYLA YEREL MARKALAR ZİRVEYE ÇIKTI

Endonezya ve Malezya’daki boykot, yerel markaların büyümesine fırsat tanıdı. Malezya’da ZUS Coffee ve Gigi Coffee gibi yerel kahve zincirleri, bağımsız kafeler ise satış artışı yaşadı. Kuala Lumpur’daki Artisan Roast Coffee’den bir barista, yerel ürünlere olan ilginin %10-20 arttığını ve gençlerin özellikle bu ürünlere yöneldiğini belirtti.

HELAL SERTİFİKASI VE BOYKOTUN BAĞLANTISI

Endonezya'da Fore Coffee, İsrail-Hamas çatışmasının ardından helal sertifikası alarak hızla operasyonlarını genişletti. Şirketin kurucu ortağı Vico Lomar, helal sertifikanın Müslüman tüketiciler için önemini vurguladı ve boykotun yerel markalara olan ilgiyi artırdığını söyledi.

Avatar
Berşan Taşkaya