Yandex Metrica

O ülkeden yükselen çığlık: Bizim PKK destekçisi İsveç'le alakamız yok, onlardan bağımsızız

O ülkeden yükselen çığlık: Bizim PKK destekçisi İsveç'le alakamız yok, onlardan bağımsızız

İsveç'in PKK/YPG ısrarı NATO sürecini tıkayınca bu ülkeyle aynı pakette yer alan Finlandiya tavır değiştirmek zorunda kaldı. Parlamenterler ve medya, "İsveç bizi ilgilendirmiyor. Bizi onlardan bağımsız düşünün" demeye başladı.

Dünya

23.01.2024, 19:25

Parlamentodaki hassas dengeler yüzünden İsveç'in PKK/YPG destekçiliğinde ısrar etmesi NATO konusunda bu ülkeyle aynı torbada bulunan Finlandiya'yı kızdırdı. Ülkede bazı milletvekilleri, PKK'nın sığınağı haline gelen İsveç'in günahlarına ortak olmak istemediklerini ve Türkiye'nin Finlandiya'yı İsveç'ten ayrı düşünmesi gerektiğini dile getirmeye başladı. 

Finlandiya'da koalisyondaki Gerçek Finler Partisi üyesi ve Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Jussi Halla-aho, Finlandiya'nın NATO üyelik sürecinde kendi başına ilerlemesi gerektiğini söyledi.

Jussi Halla-aho

Yeni Şafak'taki habere göre, Finlandiya'nın Rusya ile 1300 kilometrelik sınır paylaştığına vurgu yapan Halla-aho, bu durumda İsveç'le pozisyonlarının tamamen farklı olduğunu vurguladı. Ülkesinin tek başına ilerlemesi gerektiğini kaydeden Halla-aho, "Finlandiya'nın eylemleri İsveç'inkilerle ilişkilendirilmemeli" dedi.

Füzeler televizyon kulesini ikiye böldü: 12 Eylül saldırısını anımsatan görüntüler kameralara yansıdı Füzeler televizyon kulesini ikiye böldü: 12 Eylül saldırısını anımsatan görüntüler... Haberi Görüntüle

KENDİ BAŞIMIZA İLERLEYELİM

Elina Valtonen

Finlandiya Parlamentosu'nda Dış İlişkiler Komitesi'nin diğer üyesi Elina Valtonen de tıpkı Halla-aho gibi "İsveç'ten bağımsız, kendi başımıza ilerleyelim" görüşünü savundu. Finlandiya medyasında da bu yöndeki yaklaşımlar ağırlık kazanmaya başladı. Sözkonusu kampanyanın Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö'nün "İsveç olmazsa biz de NATO'ya katılmayız" sözlerine bir tepki olarak başladığı düşünülüyor. 

Tayvan Boğazı'ndaki gerilimden sonra ilk ziyaret: ABD'li Bakan Blinken, Çin'e gidiyor Tayvan Boğazı'ndaki gerilimden sonra ilk ziyaret: ABD'li Bakan Blinken, Çin'e... Haberi Görüntüle

SÜREÇ TIKANDI, İLERLEME YOK 

Sauli Niinistö

Niinistö ayrıca NATO'ya üyeliğine veto konusunda Türkiye'nin kararlı tutumuna dikkat çekerek "Süreç öylesine tıkanmış durumda ki, ilerlemeye dair kamuoyuna hiçbir şey söylenmiyor olmasına şaşırmamak gerek. Zira, hiçbir ilerleme yok" demişti. Başbakan Magdalena Andersson'un PKK'lı parlamenter Emine Kakabaveh'e boyun eğdiği İsveç'te bu durumun daha fazla sürdürülemez olduğu belirtiliyor. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading