Yandex Metrica

O ülkede insanlık dışı uygulama! Doğurmak üzereyken hastaneye alınmadı  

O ülkede insanlık dışı uygulama! Doğurmak üzereyken hastaneye alınmadı  

Dünya

23.01.2024, 20:18

Sığınmacı bir kadın doğurmak üzereyken Belçika'nın başkenti Brüksel'deki hastaneye alınmadı.

Brüksel'de bir hastane, doğurmak üzereyken getirilen sığınmacı kadını reddederek geri gönderdi. Belçika basınında yer alana  haberlere göre, 23 yaşındaki Moritanyalı sığınmacı kadın, doğum yapmak üzereyken UZ Jette hastanesine gitti. 

İsrailli bakandan Gazze tehdidi: 'Refah'a girip Han Yunus'a döneceğiz' İsrailli bakandan Gazze tehdidi: 'Refah'a girip Han Yunus'a döneceğiz' Haberi Görüntüle

DOĞURMAK ÜZEREYKEN HASTANEDEN GÖNDERİLDİ 

Buradaki acil servis görevlisi, kadının sağlık sigortası veya sığınmacı kaydı olmadığı için 2 bin avro ödemesini istedi. Parayı ödeyemeyen kadın doğurmak üzereykem hastaneden gönderildi.

Daha sonra başka bir hastaneye götürülen Moritanyalı sığınmacı burada doğum yaptı. 

UZ Jette hastanesinden bir yetkili, konuyla ilgili açıklamasında, bunun "çok istisnai bir durum" olduğunu ifade etti. 

İngiliz basını 'utanç verici' diyerek duyurdu! Megan Markle kıskançlığı yüzünden alay konusu oldu! Prens Harry'e bir yasak daha koydu! İngiliz basını 'utanç verici' diyerek duyurdu! Megan Markle kıskançlığı yüzünden... Haberi Görüntüle


KIZI SÜNNET EDİLMESİN DİYE ÜLKESİNDEN KAÇTI 

Belçika basınına konuşan yetkili, "Prensip olarak başvuran herkese durumu ne olursa olsun sağlık hizmeti sağlıyoruz. Yaşanan son olayı çok ciddiye alıyoruz. Bunu yapan görevli cezalandırılmıştır." dedi.

Moritanyalı kadının, diğer kızı sünnet edilmesin diye ülkesinden kaçtığı belirtildi.

Siyonist İsrail, Gazze'ye düzenlediği hava saldırısında Belçikalı yardım görevlisiyle 7 yaşındaki oğlunu katletti Siyonist İsrail, Gazze'ye düzenlediği hava saldırısında Belçikalı yardım görevlisiyle 7... Haberi Görüntüle

SIĞINMACI KRİZİ DEVAM EDİYOR 

Belçika'da sığınma başvurusu yapanlara barınacak yer gösterilmemesi ve sağlık hizmetleriyle ilgili bir yılı aşkın süredir kriz devam ediyor.

Belçika Federal Sığınmacı Kabul Kurumu, (Fedasil) bekleme listesinde 2 bin 700 kişi bulunduğunu, kapasitesi dolduğu için kabul sürecinin yavaş ilerlediğini, sığınmacılara hizmet veremediğini ileri sürüyor. 

Fedasil'in kabul merkezlerine alınamayan sığınmacıların bir kısmı sokaklarda yatıp kalkıyor, bazıları ise metruk binalarda hayatını sürdürüyor.
Sivil toplum kuruluşları, Brüksel mahkemelerinde Fedasil ve devlete karşı binlerce dava kazanıyor. Avukatlar, mahkeme kararlarına riayet edilmemesi üzerine, sığınmacıların davalarını Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine (AİHM) taşıyor. AİHM, şimdiye dek 5 kez yüzlerce sığınmacıya barınma sağlamaması nedeniyle Belçika aleyhine ihtiyatı tedbir kararı aldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading