Yandex Metrica

Nükleer uçak gemisi için kollar sıvandı! Bir değil tam 2 tane yapacaklar!

Nükleer uçak gemisi için kollar sıvandı! Bir değil tam 2 tane yapacaklar!

Dünya büyük savaşa doğru hızla ilerlerken ülkeler savunma sanayi adımlarını sıklaştırdı. Son olarak Rusya'daki USC devlet kuruluşunun bir parçası olan PKB Nevskoye Tasarım Bürosu , yetkililerinin son uluslararası konferansta açıkladığı gibi, Donanma için gelecekte en az iki uçak gemisi programı üzerinde çalışıyor. 

Dünya

15.08.2024, 18:23

Dünya denizlerindeki güç dengesini değiştirecek hamle Moskova'dan geldi. Nevskoye PKB, 2010 yılından bu yana, toplam 45.000 ton deplasmana ve maksimum 26 deniz mili seyir hızına sahip, kod adı "Varan" olan geleneksel tahrikli (gaz türbinli) bir hafif uçak gemisinin tasarımı üzerinde hükümet talimatı üzerinde çalışıyor.

Gemi, elektromanyetik mancınıklarla gerçekleştirilen uçak fırlatmaları ile 20'si insansız hava aracı ve 5'i helikopter olmak üzere 53 uçağın yer aldığı bir Kanadı destekleyebilecek.

Asırlık insan sayısında dikkat çeken rekor! O ülkede 95 binden fazla kişi 100 yaş ve üzerinde! Asırlık insan sayısında dikkat çeken rekor! O ülkede 95 binden... Haberi Görüntüle

NÜKLEER UÇAK GEMİSİ 

Bununla birlikte Nevskoye PKB , hem konvansiyonel hem de kısa/dikey kalkışlı, insanlı ve insansız uçaklara yönelik 65.000-80.000 tonluk nükleer güçle çalışan bir uçak gemisi tasarımı da geliştiriyor. Bu durumda gemide kayakla atlama rampası ve iki elektromanyetik mancınık bulunan bir güverte bulunacak.

Nevskoye PKB yetkilileri, gelecekteki hafif ve ağır Rus uçak gemileri için herhangi bir zaman çizelgesi açıklamayı reddetti.

Milyonlar sokaklara dökülmüştü! O ülkede acı bilanço: 625 kişi öldü, 18 bin kişi yaralandı Milyonlar sokaklara dökülmüştü! O ülkede acı bilanço: 625 kişi öldü,... Haberi Görüntüle

DÜNYANIN EN BÜYÜK UÇAK GEMİLERİ

Gerald R.Ford sınıfı: ünyanın en büyük uçak gemisi unvanı ABD Deniz Kuvvetleri’ne ait Gerald R. Ford Sınıfı muharebe gemisinde bulunuyor. Bu sınıftaki ilk gemi olan USS Gerald R. Ford, 2017 Mayıs’ında hizmete alındı.

USS Nimitz sınıfı: ABD Deniz Kuvvetleri’nin Nimitz Sınıfı nükleer tahrikle çalışan uçak gemileri ise dünyanın en büyük ikinci uçak gemileridir. Adını İkinci Dünya Savaşı’nda Pasifik Filosu’nun Komutanı olan Amiral Chester Nimitz’den alan öncü gemi USS Nimitz 1975 yılında teslim edilmişken serinin en son gemisi olan USS George H.W ise 2009 yılında faaliyete alındı.

Queen Elizabeth Sınıfı: Dünyanın en büyük üçüncü uçak gemisi sınıfı Birleşik Krallık Deniz Kuvvetleri’nin en büyük uçak gemileri olan Queen Elizabeth Sınıfı gemilerdir. Bu sınıftaki gemiler aynı zamanda Japonya’nın Yamato Sınıfı muharebe gemilerinden sonra ABD’ye ait olmayan en büyük ikinci donanma gemileridir.

Amiral Kuznetsov: Rusya’ya ait Amiral Kuznetsov gemileri şu an faaliyette bulunan en iyi uçak gemileri arasındadır. Rus Deniz Kuvvetleri’nin amiral gemisi olarak hizmet veren 305 metre uzunluğundaki Amiral Kuznetsov uçak gemisi 58,500 tonluk tam yük deplasmanına sahip.

Lianoing: Çin Halk Kurtuluş Ordusu (PLAN) donanmasında faaliyette olan tek uçak gemisi Lianoing, dünyadaki en büyük beşinci uçak gemisidir. Sovyet Ordusu için başlangıçta ikinci bir Kuznetsov Sınıfı olarak planlanan gemi, Sovyetler Birliği’nin dağılmasından sonra Çin tarafından satın alındı. 2012 yılında Çin Halk Kurtuluş Ordusu donanması için yeniden inşa edildi.

INS Vikramaditya: Hindistan donanmasında faal olan en büyük savaş gemisi olan INS Vikramaditya, dünyanın en büyük uçak gemileri arasında yer alıyor. 283,5 metre uzunluğundaki modifiye edilmiş Kiev Sınıfı uçak gemisi 2013 yılında hizmete girdi.

Charles De Gaulle: Fransa’nın nükleer güçle çalışan ilk yüzey gemisi olan Charles De Gaulle 2001 yılından beri hizmet veriyor. Adını Fransız devlet adamı ve General Charles de Gaulle’den alan gemide 18 adet Rafael uçağı konuşlandırılabilmekte.

Cavour: İtalyan Deniz Kuvvetleri’nin amiral gemisi Cavour uçak gemisinin 30,000 ton tam yük deplasmanı bulunuyor.  Cavour 244 metre uzunluk ve 39 metre genişliğe sahip. General Electric lisansı ile Fiat-Avio üretimi toplam 88,000 beygir güç üreten 4 gaz türbin motorla donatılmış olan Cavour en çok 28 knot hıza ulaşabiliyor.

USS America: ABD donanmasının amfibi hücum gemisi USS America Ekim 2014’te hizmete girdi. Sınıfının ilk gemisi olan USS America, ABD donanmasının amiral gemisi olarak görev yapıyor. Helikopter ve V/STOL uçaklarını taşımak üzere tasarlanan bu sınıfa ait gemiler, 45,000 ton deplasmana sahip olup, 20 adet F-35B uçağı ile konfigüre edildiğinde büyük uçak gemilerinin görevlerini yerine getirebilmekte.

Juan Carlos: İspanyol Deniz Kuvvetleri’nin çok amaçlı amfibi hücum ve uçak gemisi Juan Carlos I, İspanyol donanmasında dizel-elektrik tahrik sistemi kullanan ilk gemiydi. 20 Eylül 2020 tarihinde göreve başlayan geminin tam yük deplasmanı 26,000 ton. Gemi, ski jump rampası ile birlikte 202 metre (663 ft) uzunluğunda bir uçuş güvertesine sahip.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading