Yandex Metrica
SON DAKİKA
Nijerya ile ABD'nin 1 milyar dolarlık ortaklığı! İki tarafın hedefi de Boko Haram

Nijerya ile ABD'nin 1 milyar dolarlık ortaklığı! İki tarafın hedefi de Boko Haram

ABD'nin terör örgütü Boko Haram ve ISWAP ile mücadelede kullanılmak üzere Nijerya'ya 1 milyar dolar tutarında savaş ekipmanını satışını onayladığı bildirildi.

Dünya

23.01.2024, 19:08

ABD Savunma Güvenlik İşbirliği Ajansı tarafından yapılan açıklamada, ABD'nin Nijerya'ya AH-1Z Cobra saldırı helikopterlerinin de dahil olduğu 997 milyon dolarlık savaş ekipmanının satışını onayladığı ifade edildi. 

Rus istihbaratı açıkladı: Kanlı saldırının arkasında 3 ülke var Haberi Görüntüle

ABD İLE NİJERYA ORTAKLIĞI 

Diğer yandan söz konusu satış anlaşmasınını ortak çıkarlara uygun olduğu, bölgesel istikrarı teşvik edeceği belirtilirken, ABD ve Nijerya güvenlik hedeflerine büyük katkı sağlayacağı belirtildi. 

Yapılan açıklamada, "Bu önerilen satış, Sahra Altı Afrika'daki stratejik bir ortağın güvenliğini artırarak ABD'nin dış politika ve ulusal güvenlik hedeflerini destekleyecek" ifadesi kullanıldı.

Ya seçim ya darbe! İsrail halkı sokaklara indi: Tel Aviv’de... Haberi Görüntüle

DAHA ÖNCEKİ ALIŞVERİŞİ OBAMA ENGELLEMİŞTİ 

Nijerya daha önce Boko Haram'la mücadele etmek amacıyla ABD'den 400 milyon dolar tutarında savaş uçağı satın almıştı, fakat dönemin devlet başkanı Barack Obama Nijerya'nın insan haklarını ihlal ettiğini gerekçe göstererek satışa onay vermemişti. 

Nijerya bu uçakları ancak 2021 yılının sonlarına doğru alabilmişti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading