Yandex Metrica
SON DAKİKA
Niinistö: Finlandiya'nın NATO üyeliği Türkiye ile Macaristan'ın elinde

Niinistö: Finlandiya'nın NATO üyeliği Türkiye ile Macaristan'ın elinde

Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö, Türkiye'nin Finlandiya'nın NATO üyeliğini onaylayıp İsveç'i teröre destek çıktığı gerekçesiyle kapı dışarı bırakmasına yönelik açıklamalarda bulundu. Niinisyrö, "İsveç'le girmek isteriz ancak Finlandiya'nın üyeliği de Türkiye ile Macaristan'ın elinde" ifadesini kullandı.

Dünya

23.01.2024, 20:36

Geçtiğimiz gün Türkiye'ye gelen ve NATO üyeliği onaylanan Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö, İsveç kamu televizyonu SVT Nyheter'e birtakım açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin sadece Finlandiya'nın NATO üyeliğini onaylayacak olmasına karşı çıkmalarının mümkün olmadığının altını çizen Niinistö, "Türkiye'nin üyeliğimizi onaylamak istemesini ret mi etmeliydik? Bu kulağa biraz çılgınca geliyor" ifadesini kullandı.

Hamas'tan Gazze'de ateşkes için İsrail'e 3 aşamalı teklif: Her biri... Haberi Görüntüle

"İSVEÇ'E İHANET ETMEDİK"

İsveç'le ortak şekilde NATO'ya girmek istedikleri kaydeden Niinistö, "İsveç'e ihanet etmedik. Elimizde olduğu sürece NATO'ya birlikte (İsveç'le) girmek isteriz ancak Finlandiya'nın üyeliği de Türkiye ile Macaristan'ın elinde" dedi.

İsveç'in üyeliğinin onaylanması için "Umarım uzun sürmez" diyen Niinistö, kendi NATO üyeliklerinin Türkiye ve Macaristan tarafından onaylanmasının en iyimser tahminle haftalar alabileceğini aktardı.

PKK CEO'su Brett McGurk'ün İran'la gizli görüşmesi ortaya çıktı: Tahran'ın... Haberi Görüntüle

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMÜŞTÜ

Finlandiya Cumhurbaşkanı Niinistö, geçtiğimiz Cuma Türkiye'ye gelmiş ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la Beştepe'de görüşmüştü. Toplantı sonrası yapılan açıklamada Erdoğan, Finlandiya'nın NATO'ya üyeliğini onaylayacaklarını söylemişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading