Yandex Metrica

New York Times, Pentagon'un istihbarat zaafiyetini bir kez daha gözler önüne serdi!

New York Times, Pentagon'un istihbarat zaafiyetini bir kez daha gözler önüne serdi!

New York Times, ABD'nin Orta Doğu'da gerçekleştirdiği hava saldırılarıyla sivilleri nasıl öldürdüğünü ve saldırıları kamuoyundan nasıl gizlediğini Pentagon belgeleriyle ifşa etti.

Dünya

23.01.2024, 18:29

New York Times, Pentagon'a ait gizli yazışmaları bir kez daha ortaya döktü. Söz konusu belgelerde ABD’nin Irak, Suriye ve Afganistan’da düzenlediği hava saldırılarının ne derece büyük bir fiyaskoyla sonuçlandığı açık açık ifade ediliyor.

Ukrayna'ya yardım kararına Rusya'dan tehdit geldi: Hesap vereceksiniz! Ukrayna'ya yardım kararına Rusya'dan tehdit geldi: Hesap vereceksiniz! Haberi Görüntüle

İSTİHBARAT ZAAFİYETİ

Belgelere göre ABD’nin Irak, Suriye ve Afganistan’da düzenlediği hava saldırılarında istihbarat zafiyeti yaşandı. Öte yandan bomba hedeflemeleri hatalı yapıldı ve bunun neticesinde binlerce sivil hayatını kaybetti.

Gazete, eylül ayında da bu kapsamda bir haber yayınlamış, Afganistan’da ABD askerlerinin bomba yüklü bir araç yerine 10 kişilik bir aileyi yok ettiği ifşa edilmişti.

pentagon

Savaş tiyatrosu böyle bitti: 300 İHA ve füze ateşlendi, hiçbiri yerini bulmadı Savaş tiyatrosu böyle bitti: 300 İHA ve füze ateşlendi, hiçbiri... Haberi Görüntüle

2014'TEN İTİBAREN ELDE EDİLEN 1300'DEN FAZLA BELGE VAR

2014’ten beri elde edilen 1300’den fazla Pentagon yazışması ve belgeyi inceleyen gazete, aralarında çok sayıda çocuğun da olduğu binlerce sivilin ABD tarafından istihbarat sorgulanmadan alelacele öldürüldüğünü ortaya çıkardı. Resmi verilere göre 1417 sivilin öldüğü kaydedilirken gerçek sayının bunun çok üzerinde olduğu da aktarıldı. Öte yandan bazı belgelerde kasten ölü sayısının düşük gösterildiği de belirtildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading