Yandex Metrica
SON DAKİKA
New York'ta ölüler için dikkat çeken karar! Cesetler gübreye dönüştürülecek

New York'ta ölüler için dikkat çeken karar! Cesetler gübreye dönüştürülecek

ABD'nin New York kentinde ölüler için dikkat çeken bir karar alındı. Eyalette öldükten sonra cesetlerin toprağa dönüştürülmesine izin verilirken karar, piskoposların tepkisini çekti.

Dünya

23.01.2024, 20:15

ABD'nin New York kentinde ölüler için dikkat çeken bir karara imza atıldı. Eyalette daha çevreci olduğu düşünüldüğünden insanların öldükten sonra cesetlerinin toprağa dönüştürülmesine izin çıktı. 

Gençler artık yaşlılardan daha mutsuz! 2024 mutluluk araştırmasında Türkiye kaçıncı... Haberi Görüntüle

2019 YILINDA WASHINGTON'DA UYGULANDI

Bu yöntem ise ilk olarak Washington'da 2019 yılında uygulnamıştı. Çevreci olduğu düşünülen bu uygulama, cesetlerin bir konteynır içinde odun yongası, kaba yonca ve çim ile birlikte yaklaşık bir ay tutulmasıyla yapılıyor.

Cesetleri gübreye çeviren şey ise mikropların faaliyetleri oluyor. Cesetler gübreleştikten sonra herhangi bir bulaşım olmaması için ısıtılıyor ve ortaya çıkan toprak, ölünün yakınlarına veriliyor.

Ukrayna ordusunda iftar programı! Zelenskiy Müslüman askerler ile bir araya... Haberi Görüntüle

PİSKOPOSLAR UYGULAMAYA KARŞI

Öte yandan bu uygulama gübreleştirme taraftarları tarafından benimsenirken pek çok kentte mezarlık sıkıntısının yaşandığını be yönetimin bu soruna da çözüm olacağını savunuyorlar. Uygulmanın etik bir sorun yarattığını düşünenler de var. New York’taki Katolik piskoposların buna karşı çıktığı, insan cesetlerinin “evsel atık” gibi değerlendirilmesinin doğru olmadığı aktarılıyor.

G7 ülkelerinden İran ve Rusya'ya tehdit: Karşılık vermeye hazırız Haberi Görüntüle

ABD DIŞINDA İZİN VEREN TEK ÜLKE İSVEÇ

Ancak bu sürecin yaklaşık 7 bin dolarlık masrafını çok bulanlar da yok değil. Recompose ise 2021’de ortalama gömülme ücretinin 7 bin 848, yakılma ücretinin de 6 bin 971 olduğu göz önünde tutulunca bunun yüksek bir hizmet olmadığını söylüyor.

Bu yönteme ABD dışında izin veren tek ülke İsveç.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading