Yandex Metrica
SON DAKİKA
New York metrosu kan gölüne dönmüştü! Saldırganın kimliği belli oldu

New York metrosu kan gölüne dönmüştü! Saldırganın kimliği belli oldu

Son dakika haberleri... New York polisi, metro saldırısıyla bağlantılı aradığı şüphelinin kimliğini açıkladı. Polis, 62 yaşındaki siyahi Amerikalı Frank R. James'in saldırıyla bağlantılı olarak arandığını duyurdu. Son açıklamada olayda yaralananların sayısı 23 olarak güncellendi.

Dünya

23.01.2024, 19:07

ABD’nin New York kentinde metroda dün silahlı saldırı düzenlendi. Kanlı saldırı sonrasında 23 kişi yaralandı. New York Polis Departman'ından yapılan açıklamada, saldırıda yaralıların olduğu, metro istasyonunda aktif bir patlayıcı cihaz bulunmadığı belirtildi. NYPD, vatandaşlara bölgeden uzak durmaları çağrısında bulundu. Öte yandan, New York Valisi Kathy Hochul, olay hakkında bilgilendirildiğini ve acil durum ekiplerinin bölgede olduğunu duyurdu. Hochul, olaya ilişkin incelemenin sürdüğünü duyurdu.

İşgalci İsrail Gazze'de yerinden edilmiş Filistinlilerin çadırını bombaladı: 12 ölü Haberi Görüntüle

ŞÜPHELİNİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

New York polisi, yaptığı açıklamada, siyahi Amerikalı olduğu belirtilen James'in olay yerine gelirken kullandığı kamyonet üzerinden elde edilen delillerin olay mahallindeki bulgularla örtüştüğünü kaydetti. Polis, James'in söz konusu kamyoneti kiralayan kişi olarak şüpheli olduğunu ifade ederek, bu kişinin saldırıyı düzenleyen mi yoksa saldırganla bağlantılı bir kişi mi olduğu konusunda net bir yorum yapmadı.

Kanada resmen duyurdu! İsrail’e silah ihracatı durdurulacak Haberi Görüntüle

YARALI SAYISI 23 OLDU

Philadelphia ve Wisconsin'de kayıtlı adresleri olduğu belirtilen James'i arama faaliyetlerini sürdüren polis, şüphelinin bulunması durumunda soruşturmanın somut bir noktaya gelebileceğini vurguladı. Öte yandan daha önce 16 olarak ifade edilen yaralı sayısı son açıklamada 23 olarak güncellenirken, bu kişilerden 10'unun silahla yaralandığı ve hayati tehlikesi olan kimsenin bulunmadığı belirtildi.

TikTok yasası The Godfather filmi gibi: Amerika'nın büyük kısmı ölmüş... Haberi Görüntüle

BIDEN: EKİPLERE MİNNETARIZ

Konuyla ilgili ilk değerlendirmesinde ABD Başkanı Joe Biden, Iowa ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, "Silah atışlarından çekinmeyerek yolculara yardım eden sivillere ve ilk müdahale ekiplerine minnettarız." demişti.

Türk düşmanı şokta! NYT'den çok konuşulacak iddia: Geert Wilders Hollanda... Haberi Görüntüle

KAMERALAR ARIZALANMIŞ

New York Belediye Başkanı Eric Adams, Brooklyn'deki saldırıyla ilgili olarak olay yerindeki kameraların arızalı olduğunu belirtmişti.

Kanada resmen duyurdu! İsrail’e silah ihracatı durdurulacak Haberi Görüntüle

DUMAN BOMBASI ATTIKTAN SONRA ATEŞ AÇMIŞ

Öte yandan, şüphelinin kullandığı silahlar ve duman bombalarına ilişkin detaylar da paylaşıldı. Verilen bilgilerin soruşturma kapsamında değişebileceğinin vurgulandığı basın toplantısında konuşan NYPD yetkilisi, “İkinci vagonda, arka köşede siyahi bir erkek oturuyordu. Neon-turuncu tipi bir inşaat yeleği giyiyordu. Ayrıca gri bir kapşonlu, tıbbi maske ve neon yeşili inşaat kaskı takmıştı. Tren 36. Sokak istasyonuna yaklaşırken görgü tanıkları, adamın iki adet sis bombası attığını ve Glock 9 milimetre tipi tabanca ile en az 33 kez ateş ettiğini ifade etti. Erkek olay yerinden kaçtı, dedektifler aktif olarak nerede olduğunu belirlemeye çalışıyor” dedi.

Öte yandan, detektiflerin olay yerinde pimi çekilmemiş iki tane daha duman bombası bulduğu, Glock tipi tabanca için de üç tane de kapasitesi artırılmış şarjör ele geçirdiği aktarıldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading