Yandex Metrica

New York'a 'Türk dostu' başkan! Eric Adams kimdir?

New York'a 'Türk dostu' başkan! Eric Adams kimdir?

New York'ta belediye başkanlığı yarışı vardı. Kentin 110. belediye başkanı siyahi Eric Adams oldu. 

Dünya

23.01.2024, 18:14

New Yorklular sandık başına gitti. Şehrin 110. belediye başkanını seçmek için yapılan seçimleri resmi olmayan sonuçlara göre Eric Adams kazandı. 
Adams, New York'un beş bölgesinden biri olan Brooklyn Belediye Başkanı olan 61 yaşındaki Adams, New York Belediye Başkanlığına seçilen ikinci siyahi Amerikalı.

Kanlı pazarlık! İsrail ve ABD operasyon için anlaşmaya vardı Kanlı pazarlık! İsrail ve ABD operasyon için anlaşmaya vardı Haberi Görüntüle

''TÜRK DOSTU''

Eric Adams Türk dostu olarak tanımlanıyor.  Çünkü Adams, 8 yıl boyunca sürdürdüğü Brooklyn Belediye Başkanlığı sırasında bölgede yaşayan Türk toplumuyla yakın ilişkiler kurdu. Türkiye’nin New York Başkonsolosluğu'yla da iyi ilişkileri var.  Eric Adams, New York’ta Türklerin düzenlediği birçok etkinliğin de değişmez konukları arasında.

turk dostu eric adams

100 milyon dolarlık radarı vurdular: O cephede büyük saldırı hazırlığı 100 milyon dolarlık radarı vurdular: O cephede büyük saldırı hazırlığı Haberi Görüntüle

22 YIL EMNİYETTE GÖREV YAPTI

Yoksul 6 çocuklu bir aileden gelen Adams, siyasete atılmadan önce 22 yıl Polis Departmanında görev yaptı ve başkomiserliğe kadar yükseldi. Adams, işe bisikletle gidip geleceği vaadiyle de dikkati çekmişti. 

ABD'den skandal İnsan Hakları Raporu: Türkiye bölümü dikkat çekti ABD'den skandal İnsan Hakları Raporu: Türkiye bölümü dikkat çekti Haberi Görüntüle

1 OCAK'TA İŞBAŞI YAPACAK

Adams,  sokak güvenliği için "Koruyucu Melekler" adlı organizasyonun kurucusu ve radyo sunucusu olan Cumhuriyetçi Curtis Sliwa'yı geride bırakmış oldu.
1 Ocak 2022'de belediye başkanlığını iki dönem bu görevi yürüten Bill de Blasio'dan devralacak.

eric adams

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading