Yandex Metrica
SON DAKİKA
Netanyahu'ya Genelkurmay Başkanı'ndan uyarı! İsrail'de darbenin ayak sesleri mi?

Netanyahu'ya Genelkurmay Başkanı'ndan uyarı! İsrail'de darbenin ayak sesleri mi?

İsrail'in Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi yargı paketi ile ilgili yapılan protestolar karşısında yedek askerlerin de protestolara destek vererek talimlere katılmama durumunun ordu içinde yayılabileceğini iddia ederek Netanyahu'ya üstü kapalı bir darbe uyarısında bulundu.

Dünya

23.01.2024, 20:32

İsrail Adalet Bakanı Yariv Levin, 5 Ocak günü Yüksek Mahkeme'nin yetkilerini sınırlandıran, yargının hakimlerin seçimi üzerinde etkisini azaltmayı amaçlayan yasa planladıklarını aktarmış, Netanyahu hükümetinin yargının yetkilerini kendi üzerinde toplama planı da İsraillilerin protesto başlatmalarına sebep olmuştu. 

Seca Türkiye'de tedavi edilsin! İsrail işkencesi minik bedenlerde... Bombaladılar, yaktılar... Haberi Görüntüle

BİRÇOK ŞEHİRDE PROTESTOLAR DEVAM EDİYOR 

9 haftadır ülke genelinde devam eden protestolar, en çok Tel Aviv, Hayfa, Batı Kudüs, Birüssebi ve Netanya gibi büyük kentler dahil ülke çapında onlarca noktada gerçekleşiyor. 

Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe'den THY açıklaması: 'Elhamdülillah' Haberi Görüntüle

ASKERLER GÖREV YAPMAYI REDDEDİYOR 

Diğer yandan orduda görev yapan 37 yedek savaş pilotu yargının yetkilerini kısıtlayan yasa teklifine tepki için 8 Mart'ta eğitime katılmayacaklarını duyurmuştu. 

Aynı şekilde siber kuvvetlere bağlı olan aralarında albay, yarbay ve tümgenerallerin de olduğu 150 asker yargı düzenlemesinin durdurulması halinde bir sonraki eğitimlere katılmayacağını belirtmişti. 

İşgalci İsrail Gazze'de yerinden edilmiş Filistinlilerin çadırını bombaladı: 12 ölü Haberi Görüntüle

NETANYAHU ORDUYU 'VAROLUŞSAL TEHDİT' OLARAK NİTELEDİ 

Bu olay sonrası Netanyahu, yedek askerlerin kararına tepki göstererek ordudaki talimlere katılmayı reddetmelerinin 'varoluşsal tehdit' oluşturduğunu belirtmişti. 

İsrail basınında yer alan haberlere göre, Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, aralarında savaş pilotları ve siber güvenlik uzmanlarının da yer aldığı yedek askerlerin hükümetin yargı düzenlemelerini bahane göstererek, eğitimlere katılmaması ile ilgili olarak Netanyahu'ya uyarıda bulundu. 

Terör örgütü PKK yandaşları Paris'teki havalimanını birbirine kattı: 3 yaralı Haberi Görüntüle

NETANYAHU'YA DARBE UYARISI 

Netanyahu'ya endişelerini ileten Halevi, "Orduda hizmeti reddetmenin yayılmasından ve askerliği reddetme konusundaki tartışmalardan çok endişeliyim. Bu, İsrail ordusunun operasyonel kabiliyetine zarar verebilir." diye konuştu. 


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading