Yandex Metrica
SON DAKİKA
Netanyahu'nun oğlundan dikkat çeken iddia: Protestoları ABD fonluyor

Netanyahu'nun oğlundan dikkat çeken iddia: Protestoları ABD fonluyor

İsrail'deki yargı düzenlemesi sonrası ülkeyi sarsan protestolarla ilgili, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun oğlu Yair Netanyahu'dan ilginç bir iddia geldi. Yair Netanyahu gösterileri ABD'nin babasını devirmek için fonladığını öne sürdü.

Dünya

23.01.2024, 20:38

İsrail'i sarsan dev protesto dalgasıyla ilgili en dikkat çekici açıklamalardan biri, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun oğlu Yair Netanyahu'dan geldi. 

Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarla, İsrail'deki hükümet karşıtı protestolardan ABD Dışişleri Bakanlığı'nı sorumlu tuttu. ABD'nin gösterileri babasını devirmek için finanse ettiğini iddia etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Sisi görüşmesi sonrası Yunan basınından olay iddia! Mısır,... Haberi Görüntüle

'ABD 'İRAN'LA ANLAŞ' BASKISI YAPIYOR'

Yair Netanyahu paylaşımlarında, İsrail'de bir hukuk devriminin yaşandığını savundu,  protestoların arka planında ABD'nin olduğunu ifade etti. Washington'ın amacının Başbakan Netanyahu'ya İranlılarla anlaşmaya varması için baskı yapmak olduğu öne sürdü. 

"İsrail'deki protestoların arkasında Amerikan Dışişleri Bakanlığı var, amaçları Netanyahu'yu devirmek, görünüşe göre İranlılarla bir anlaşma yapmak. Şin Bet nerede?"

Paylaşımın ardından Yair Netanyahu, aşırı sağcı haber sitesi Breitbart'ta yer alan bir makaleyi de retweet etti. Mark Levin'in paylaştığı o makalede, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Netanyahu hükümetini 'muhtemelen İran adına' devirmeye çalıştığını iddiası yer alıyordu.

Amerikalı Müslümandan Beyaz Saray'a Gazze boykotu: Biden'ın davetine katılmayacaklar Haberi Görüntüle

'ABD DAHA ÖNCE DE MÜDAHALEDE BULUNDU' İDDİASI

Bu iddiayı doğrulayacak nitelikte bir haber Haaretz gazetesinde yer aldı. İsrailli üstü düzey bir yetkiliye dayandırılan o habere göre, ABD yönetiminin Binyamin Netanyahu'yu iki kez iktidardan uzaklaştırmaya çalıştığını iddia etti. 

''Geçmişte bariz müdahaleler oldu, Bill Clinton başbakanı devirmeye çalıştı. Kendisi de bunu itiraf etti" diyen İsrailli yetkili, "İçişlerimiz sakinleşene kadar Netanyahu'nun Beyaz Saray'a davet edilmeyeceği de bize açıkça ifade edildi" ifadesini kullandı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading