Yandex Metrica

NeoNaziler yine aktif: Siz Türklerin hepsini öldüreceğiz!

NeoNaziler yine aktif: Siz Türklerin hepsini öldüreceğiz!

Alman istihbaratına bağlı NeoNazi çeteleri, ülkedeki gurbetçilere yönelik tehditleri artırdı. Camilere 'NSU 2.0' imzasıyla mektup bırakılıyor.

Dünya

23.01.2024, 19:52

Alman istihbaratı NeoNazi çetelerini yeniden aktive etti. Ülkedeki gurbetçi vatandaşlara yönelik kanlı saldırılar düzenleyen ve kendilerini NSU (National Socialist Underground) ifadesiyle tanımlayan ırkçı NeoNazi örgütler, Aşağı Saksonya'daki camilere üzerinde NSU 2.0 yazılı mektuplar bıraktı. 

Osnabrück bölgesindeki Bramsche'de bulunan Mevlana Camii ile Diepholz'un Barnstorf yerleşim yerindeki Eyüp Sultan Camii'ne bırakılan tehdit mektuplarında, "Siz Türklerin hepsini öldüreceğiz!" ifadesi yazıyor. Notun altına NSU 2.0 imzasını ekleyen karanlık çeteler, nisan ve haziran aylarındaki tehditlerine bir yenisini eklemiş oldu. Mektuplara ayrıca gamalı haç figürünün çizilmiş olduğu da açıklandı.

Karabağ Azerbaycan'ındır! Bölge temizlendi: Rus ordusu da bölgeden çekilme kararı aldı Karabağ Azerbaycan'ındır! Bölge temizlendi: Rus ordusu da bölgeden çekilme kararı... Haberi Görüntüle

ALMAN POLİSİ YİNE BİR ŞEY BULAMADI

Irkçı gruplar ağustos ayında da camileri hedef almış ve "Tekrar geleceğiz, camileri yıkacağız, Türklerin hepsini öldüreceğiz" ifadelerinin yazılı olduğu mektuplar bırakmıştı. 

Aşağı Saksonya Eyaleti Kriminal Polis Teşkilatı sözcüsü dün Hannover'de yaptığı açıklamada mektupları kimlerin bıraktığına ilişkin bir ipucuna rastlayamadıklarını ileri sürdü. 

"İpucu bulamadık" açıklaması, 2000-2007 yılları arasında 8'i Türk vatandaşı 10 gurbetçiyi öldüren istihbarat destekli çetelerin Alman devletince yine korunmakta olduğu iddialarını güçlendirdi. Zira Alman polisine göre çevrede hiç güvenlik kamerası yoktu ve mektupları kimin bıraktığını tespit etmek bu nedenle mümkün değil. 

Polis birimleri sözkonusu NSU 2.0 yazılı mektupların 2018 yılından beri sıklıkla görülmekte olduğunu belirterek tehditleri önemsizleştirmeye çalıştı. 

Husiler'den ABD ve İsrail'e tehdit: 'Operasyonlar Hint Okyanusu’na kadar genişleyecek' Husiler'den ABD ve İsrail'e tehdit: 'Operasyonlar Hint Okyanusu’na kadar genişleyecek' Haberi Görüntüle

FAİLLERİ MEÇHÛL KALDI 

İstihbarat destekli NeoNazi çetelerinin 2000'li yıllardaki saldırıları 8 Türk gurbetçinin canına mâl olmuştu. Alman yargısı cinayetlere ilişkin sadece 3 kişilik bir grubu tespit edebildi; bu hücredekilerin 2'si de şüpheli biçimde öldürüldü. 

Beate Zschaepe, Uwe Boehnhardt ve Uwe Mundlos... Alman devletinin NeoNazi cinayetlerine ilişkin tespit edebildiği sadece 3 kişi oldu. Bunlardan 2'si zaten mahkemede konuşamadan öldürüldü. 

Faili meçhul bırakılan saldırılarda NeoNazi çeteleri tarafından öldürülen gurbetçiler şöyle:

  • Çiçekçi Enver Şimşek: 9 Eylül 2000 tarihinde Nürnberg’deki seyyar çiçek standında katledildi.
  • Terzi Abdurrahim Özüdoğru: 13 Haziran 2001’de Nürnberg’deki dükkanında katledildi.
  • Manav Süleyman Taşköprü: 27 Haziran 2001’de Hamburg’daki iş yerinde katledildi.
  • Marketçi Habil Kılıç: 29 Ağustos 2001’de Münih’teki iş yerinde katledildi.
  • Dönerci Mehmet Turgut: 25 Şubat 2004’te Rostock’ta çalıştığı büfede katledildi.
  • Dönerci İsmail Yaşar: 9 Haziran 2005’te Nürnberg’de işlettiği büfede katledildi.
  • Büfe işletmecisi Mehmet Kubaşık: 4 Nisan 2006’da Dortmund’da işlettiği büfede katledildi.
  • İnternet kafe işletmecisi Halit Yozgat: 6 Nisan 2006’da Kassel’de işlettiği internet kafede katledildi.
     

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading