Yandex Metrica

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'ten Türkiye'ye övgü: Erdoğan gerçek çaba gösteriyor

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'ten Türkiye'ye övgü: Erdoğan gerçek çaba gösteriyor

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin NBC News'e konuşurken Türkiye'nin diplomasi trafiğinden övgüyle bahsetti. Jens Stoltenberg, 'Türkiye, Rusya ile Ukrayna arasındaki görüşmeleri kolaylaştırmak için gerçek çaba gösteriyor.' dedi.

Dünya

23.01.2024, 19:00

Rusya-Ukrayna savaşı 26. gününde devam ediyor. Çatışmalar Kiev yakınlarında yoğunlaşırken yüzlerce insan hayatını kaybetti. Tüm dünya müzakerelerden çıkacak sonuca odaklandı. Türkiye, Ukrayna ve Rusya heyetleriyle bir araya gelip savaşın bitmesi için tüm gücüyle çaba sarf ediyor. 

24 Mart Perşembe günü Brüksel'de gerçekleşecek olan NATO Liderler Zirvesi öncesinde Amerikan televizyonu NBC'de yayınlanan Meet the Press isimli programa katılan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'ten Türkiye ile ilgili çarpıcı açıklamalar geldi.

AB Zirvesi başladı: Konu Türkiye AB Zirvesi başladı: Konu Türkiye Haberi Görüntüle

'TÜRKİYE GERÇEK ÇABA GÖSTERİYOR'

Türkiye'nin yürüttüğü diplomasi trafiğine dikkat çeken Stoltenberg Antalya Diplomasi Forumuna katıldığını "Birkaç gün önce Türkiye'ye gittim ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştüm" derken şu ifadeleri kullandı; ''Savaşın durup ateşkesin ilan edilmesi için çalışan Ankara'nın çabalarını takdir ediyorum. Türkiye, Rusya ile Ukrayna arasındaki görüşmeleri kolaylaştırmak için gerçek çaba gösteriyor" 

Ermenistan rahat durmuyor! Azerbaycan mevzilerine taciz ateşi: Bir asker yaralandı Ermenistan rahat durmuyor! Azerbaycan mevzilerine taciz ateşi: Bir asker yaralandı Haberi Görüntüle

'RUSYA-NATO SAVAŞINA DÖNMEMESİ İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ'

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ayrıca, uçuşa yasak bölge için daha önce verdikleri veto kararını hatırlatarak, "Bu savaşın Rusya-NATO savaşına dönmemesi için elimizden geleni yapacağız. Zira böyle bir durum çok fazla yıkım ve ölüm getirir" şeklinde konuştu.

İşgalci İsrail askerleri Nusayrat Mülteci Kampı'nı bombaladı! Çok sayıda gazeteci yaralandı İşgalci İsrail askerleri Nusayrat Mülteci Kampı'nı bombaladı! Çok sayıda gazeteci... Haberi Görüntüle

'UKRAYNA DA RUSYA DA ERDOĞAN'A GÜVENİYOR'

Stoltenberg'ten önce NBC News yayına bağlanan gazeteci Richard Engel ise, Türkiye'nin attığı adımlardan övgüyle bahsederken şu açıklamayı yaptı; "Türkiye, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte arabuluculuk rolünü ortaya koyan en açık ülke ve lider konumunda. Erdoğan'ın Putin ile bir ilişkisi var. Aynı zamanda ABD ile de Putin konusunda kendisine yardımcı olabilecek gergin ilişkilere sahip. Bu da muhatap olarak ortaya çıkmasına neden oldu. Türkiye aynı zamanda bir NATO üyesi. Mevcut durumda her iki taraf da O'na güveniyor."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading