Yandex Metrica
SON DAKİKA
NATO'dan Rusya'ya karşı yeni hamle: O ülkeyi silah, teçhizat ve asker ile donatacaklar

NATO'dan Rusya'ya karşı yeni hamle: O ülkeyi silah, teçhizat ve asker ile donatacaklar

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişimini önleyemeyen ABD ve NATO, Avrupa'nın doğusunu güçlendirme kararı aldı. Bu kapsamda Bulgaristan'da çok uluslu bir ordu kurulacak. Bulgaristan'a savaş uçağı, silah ve zırhlı araç sevkıyatı hızlanacak.

Dünya

23.01.2024, 19:00

Fransa'nın "Mirage 2000-5F" savaş uçakları, NATO bünyesinde Estonya'nın güvenliği için oluşturulan görev gücüne katıldı.

Fransa, Estonya'nın talebi üzerine Baltık ülkesine asker de gönderdi. Fransız askerleri, zırhlı araçlarıyla birlikte Tapa askeri üssündeki Danimarkalı ve İngiliz askerlere katıldı.

110 milyon dolarlık SİHA üssünden kovuldular: Orası artık HÜRKUŞ ve... Haberi Görüntüle

'NATO MÜTTEFİKLERİ İÇİN GÜÇLÜ BİR SİNYAL'

NATO, Rusya'nın Ukrayna'yı işgaliyle birlikte Avrupa'nın doğu ve güneydoğu sınırlarını güçlendirmeye başladı. Müttefikler sınırdaki ülkeleri takviye gemi, uçak ve asker gönderiyor.

Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanı Lloyd Austin de Bulgaristan'daydı. Bulgaristan Başbakanı Kiril Petkov ile bir araya geldi.
Petkov, Austin ile ortak basın toplantısında "ABD'nin Bulgaristan'a Stryker zırlı mekanize birliği sağlamayı kabul ettiğini söyledi.
"Bu, bütün NATO müttefikleri için güçlü bir sinyal" dedi.

Mahmud Abbas, yeni başbakanı atadı: Filistin'in yeni başbakanı Muhammed Mustafa... Haberi Görüntüle

ÇOK ULUSLU NATO MUHARİP BİRLİĞİ KURULACAK

Soğuk Savaş döneminde Rusya'nın müttefiki olan Bulgaristan artık NATO ve AB üyesi. Bulgaristan, topraklarında, çok uluslu bir NATO muharip birliği kurulacağını duyurmuştu. Birliğe, diğer NATO ülkelerinin de destek vermesi bekleniyor.

NATO, işgalin başladığı 24 Şubat'tan bu yana Ukrayna'ya da 20 binden fazla silah gönderdi. Ancak çatışmanın Ukrayna dışına taşmasını önlemek için asker göndermeye ya da uçuşa yasak bölge uygulamaya yanaşmıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading