Yandex Metrica

NATO'dan Rusya'ya gözdağı: Saldırganlığın sonuçları ağır olur

NATO'dan Rusya'ya gözdağı: Saldırganlığın sonuçları ağır olur

Rusya ile Ukrayna arasındaki kriz ile ilgili açıklama yapan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, “Rusya'nın, Ukrayna'ya karşı herhangi bir saldırganlığının bedeli ve hem siyasi hem de ekonomik sonuçları olacaktır.” diye konuştu.

Dünya

23.01.2024, 18:22

Stoltenberg, 30 Kasım ve 1 Aralık tarihlerinde NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı'nın gerçekleştirileceği Letonya'nın başkenti Riga'da, Letonya Cumhurbaşkanı Egils Levits ile ortak basın toplantısı düzenledi.

İki gün süren toplantıda, Rusya'nın, Ukrayna sınırındaki askeri yığınağı ve Belarus'tan Polonya, Letonya ve Litvanya'ya geçmek için sınıra gelen kişiler hakkında da konuşulacağını belirten Stoltenberg, Belarus yönetiminin, göçmenleri suistimal ettiğini ve bunun bölgesel istikrara zarar verdiğini dile getirdi.

Çin-Tayvan donanmaları burun buruna geldi: Penghu Adası tehlikeli yakınlaşma: İşte telsiz konuşmaları Çin-Tayvan donanmaları burun buruna geldi: Penghu Adası tehlikeli yakınlaşma: İşte... Haberi Görüntüle

“SALDIRGANLIĞIN SONUÇLARI OLACAK”

Ukrayna'nın, Rusya ile sınırındaki durumu da yakından ve endişeyle izlediklerini belirten Stoltenberg, konuşmasına şöyle devam etti:

“Rusya bu yıl ikinci kez geniş çaplı ve alışılmadık şekilde güçlerini bölgede topladı. Burada ağır silahlar, topçular, zırhlı birlikler, insansız hava araçları ve elektronik savaş sistemleri ile on binlerce muhabereye hazır asker görüyoruz. Bu askeri yığınak nedensiz ve izah edilmemiş şekilde buradadır. Bu durum gerginliği artırmakta, yanlış hesapların yapılması ihtimalini yükseltmektedir. Rusya'nın, Ukrayna'ya karşı herhangi bir saldırganlığının bedeli ve hem siyasi hem de ekonomik sonuçları olacaktır. Rusya şeffaf olmalı, gerginliği düşürmelidir.”

Ortadoğu'daki yüksek tansiyon Avrupa'yı vurdu! Gaz fiyatları uçtu Ortadoğu'daki yüksek tansiyon Avrupa'yı vurdu! Gaz fiyatları uçtu Haberi Görüntüle

“40 BİN ASKERLE GEREKTİĞİNDE TAKVİYE YAPARIZ”

Stoltenberg, Baltık bölgesinde NATO’nun varlığını artırması hakkında planlar bulunup bulunmadığı sorusu üzerine, Rusya'nın 2014'te Kırım'ı yasa dışı ilhakından sonra NATO'nun bölgede mevcudiyetini artırdığını söyledi.

“Soğuk Savaş'ın bitiminden bu yana toplu savunmamızın en büyük takviyesini son yıllarda yaptık” diyen Stoltenberg, NATO Mukabele Kuvveti'nin büyüklüğünü üçe katlayarak 40 bin askere çıkardıklarını, bu gücün gerektiği zaman kısa süre içinde sevk edilebileceğini kaydetti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading