NATO alarma geçti! F-35'ler peş peşe havalandı: Çok sayıda Rus uçağı Polonya'ya hava sahasına girdi

NATO alarma geçti! F-35'ler peş peşe havalandı: Çok sayıda Rus uçağı Polonya'ya hava sahasına girdi

NATO Müttefik Hava Komutanlığının (AIRCOM), çok sayıda Rus savaş uçağının Polonya havasına girmesi nedeniyle 2 Norveç F-35 uçağının havalandığını bildirdi.

Rusya'ya ait savaş uçaklarının Polonya hava sahasını ihlal etmesi nedeniyle NATO ülkelerinden çok sayıda F-35 savaş uçağının önleme görevi için havalandığı bildirildi. 

NATO Müttefik Hava Komutanlığının (AIRCOM) sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, 15 Ocak'ta Polonya hava sahasına çok sayıda Rus uçağının girdiği belirtildi.

'ÇOK SAYIDA RUS UÇAĞI POLONYA HAVA SAHASINA GİRDİ'

Buna karşılık ülkede konuşlandırılmış 2 Norveç F-35'inin havalandığı kaydedilen paylaşımda, "Norveç jetleri ilk kez Polonya hava sahasını aktif olarak savunmak üzere havalanarak müttefiklerin, NATO'nun doğu kanadına olan bağlılığını göstermiş oldu." ifadesi kullanıldı.

Avatar
Muhammed Öylek