Yandex Metrica

National Geograpich'in ünlü Afgan kızı Taliban'dan kaçtı

National Geograpich'in ünlü Afgan kızı Taliban'dan kaçtı

Fotoğrafçı Steve McCurry tarafından fotoğrafı çekilen ve National Geographic kapağına girmesiyle ünlü olan 'Afgan kızı' Şarbat Gula, İtalya'nın başkenti Roma'ya geldi.

Dünya

03.03.2024, 14:17

İtalya tarafından yapılan yazılı açıklamada, 1985 yılında henüz çocuk iken fotoğrafı çekilerek ün kazanan Gula'nın ülkesi Afganistan'dan tahliye olarak İtalya'ya geldiği açıklandı. 

Meşhur fotoğraf çekildiğinde henüz 13 yaşında olan Gula'nın hikayesi, SSCB ve Afganistan arasındaki kriz sırasında öksüz kalmasıyla başladı. 

Ramazan Bayramı kana bulandı: Siyonist İsrail saldırılarını şiddetlendirdi Ramazan Bayramı kana bulandı: Siyonist İsrail saldırılarını şiddetlendirdi Haberi Görüntüle

İTALYA'YA GİTTİ 

Gözleriyle öne çıkan Afgan kızının uzun süre kim olduğu bulunamadı. 2002 yılında ünlü Afgan kızının kim olduğunu bulabilmek için fotoğrafı çeken Steve McCurry ve ekibi tekrar Afganistan'a gitti. Ekip, Afganistan'ın ücra bir bölgesinde ünlü Afgan kızını bulmayı başardı. 

Taliban hükümetinin başa geçmesiyle Afganistan'da başlayan kriz sonrası Şarbat Gula iltica için başvuruda bulundu. İtalyan yönetim Şarbat'ın ülkeye kabul edildiğini duyurdu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading