Yandex Metrica

NASA' nın Ay'a insanlı uçuşunda rötar!

NASA' nın Ay'a insanlı uçuşunda rötar!

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Ay'a insan gönderme programı Artemis III misyonunun 2025'e ertelendiğini duyurdu.

Dünya

23.01.2024, 18:17

Dün Amerika'nın ay keşif planlarının zorluklarını ve ilerleme sürecini değerlendiren NASA, Ay'da keşif yapma ve Mars'a astronot gönderme konusundaki uzun vadeli taahhüdünü yineledi. NASA’nın Artemis uzay misyonu kapsamında 2024'e kadar Ay'a insanlı uzay uçuşlarının gerçekleşmesi planlanıyordu ancak Ay'a astronot gönderme konusundaki ertelemelerde Blue Origin uzay uçuşu firması ile bu yılın başlarında açılan davanın da etkisi olduğu ifade edildi.Dava nedeniyle NASA ile SpaceX uzay uçuşu firması arasındaki iletişimin kesintiye uğradığı aktarıldı.

ABD'de Gazze protestoları dalga dalga yayılıyor: Columbia Üniversitesi’ndeki öğretim görevlilerinden ders bırakma kararı ABD'de Gazze protestoları dalga dalga yayılıyor: Columbia Üniversitesi’ndeki öğretim görevlilerinden... Haberi Görüntüle

2025 YILINDAN ÖNCE OLMAYACAK

Geçen ay "Artemis" keşif görevi kapsamında Şubat 2022'de Ay’a insansız uçuş gerçekleştirilmesinin planlandığı açıklanmıştı. NASA’nın insanları Ay’a göndermeye yönelik uzay programı, Apollo 11 misyonu ile başladı. Misyon kapsamında Neil Armstrong, 1969 yılında Ay'a ayak basan ilk insan oldu. 2028'e kadar sürmesi planlanan seferlerin ardından Ay yörüngesinde uzay istasyonu kurulması ve burayı basamak olarak kullanarak Mars'a insanlı seferler düzenlenmesi hedefleniyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading