Yandex Metrica

NASA dünyayı bekleyen tehlikeyi duyurdu! Böylesi hiç görülmedi

NASA dünyayı bekleyen tehlikeyi duyurdu! Böylesi hiç görülmedi

NASA Dünya'dan tam 14 kat daha büyük bir 'Güneş Kasırga'sının görüntülerini paylaşarak plazma ve ısıdan oluşan hortumun saatte 500 km hızla hareket ettiğini duyurdu.

Dünya

15.03.2024, 17:23

Dünya'dan 14 kat daha büyük olan 'Güneş kasırgası’nın görüntüler NASA tarafından servis edildi.

NASA tarafından yapılan açıklamada plazma ve ısıdan oluşan hortumun 120 bin kilometreden daha uzun olduğu ve saatte 500 km hızla hareket ettiği ifade edildi.  

NTV'de yer alan haberde güneş fırtınasına ilişkin detaylar paylaşıldı. NASA'nın Güneş Dinamikleri Gözlemevi'nden gelen görüntüleri kullanan astrofotoğrafçı Apollo Lasky, Güneş yüzeyinde oluşan ve Dünya’dan 14 kat daha büyük bir Güneş fırtınasını tespit etti.

Soykırımcı İsrail Nuseyrat Kampı'nı vurdu: Ölü ve yaralılar var Soykırımcı İsrail Nuseyrat Kampı'nı vurdu: Ölü ve yaralılar var Haberi Görüntüle

UZAYA DEVASA BİR MANYETİK GAZ BULUTU FIRLATTI

Kasırganın son üç gündür Güneş'in Kuzey Kutbu'nda döndüğünü ifade eden astrofotoğrafçı Apollo Lasky, kasırga sonucu uzaya devasa bir manyetik gaz bulutu fırlatıldığını söyledi.

Prigojin'in ölümünden sonra ilk! Wagner iş ilanı açtı: Afrika'da çalışacak tecrübeli paralı asker aranıyor Prigojin'in ölümünden sonra ilk! Wagner iş ilanı açtı: Afrika'da çalışacak... Haberi Görüntüle

GÜNEŞ KASIRGASI NEDİR?

Güneş’ten yükselen ve her iki ucu güneş yüzeyine bağlı olan spiral şekilli manyetik yapılar nedeniyle meydana gelen Güneş kasırgası Prominens olarak bilinen bir plazma sütunu bu yapının içinde yükseldiğinde, sarmal manyetik alan boyunca yönlendirilerek plazmanın dönmesine ve bir hortum oluşturmasına neden oluyor. Lasky, “Güneş’i izlediğim onca yıl boyunca hiç böyle bir şey görmedim. Dönmeyi hiç bırakmıyor. Gerçekten hayret verici.” ifadelerini kullandı. Diğer taraftan NASA’nın belirttiğine göre Güneş’te son zamanlarda şaşırtıcı olaylar yaşanıyor.

Araştırmacılar, geçen Şubat ayında yıldızın kuzey kutbundan bir parça koptuğunu belirtti. Konuyla ilgili paylaşılan videoda, dev bir plazma filamentinin Güneş’ten fırlayarak ayrıldığı ve daha sonra 'büyük bir kutup girdabı' içinde dolaştığını görülüyor.

Gökbilimciler bu durumun her Güneş döngüsünde bir kez gerçekleşen Güneş’in manyetik alanının tersine dönmesiyle bir ilgili olduğunu belirtti. NASA Güneş filamentlerini, Güneşin üzerinde yüzen ve manyetik kuvvetlerle ona bağlanan yüklü parçacık bulutları olarak tanımlıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading