Yandex Metrica
SON DAKİKA
NASA'dan hayrete düşüren fotoğraf! Mars'ta gizemli mağara kapısı

NASA'dan hayrete düşüren fotoğraf! Mars'ta gizemli mağara kapısı

NASA'NIN yayımladığı Mars'ta çekilmiş fotoğraflar merak uyandırdı. Nasa'nın paylaştığı Mars çekimlerinde bulunan kapı görüntüsü sosyal medyada gündem oldu.

Dünya

07.03.2024, 18:57

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı NASA'nın Mars'a gönderdiği "Curiosity Mars Gezici Aracı"ndaki Mast Camera tarafından 7 Mayıs'ta bir fotoğraf çekildi. Araçtan gelen son fotoğraflar kızıl gezegende kapıya benzer bir yapıyı gösterdi. NASA'nın Mars'a gönderdiği fotoğraf sosyal medyada gündem oldu. İnsanlar arasında heyecan uyandıran yapının ne olduğu merak edildi.

Ünlü oyuncu Will Smith Kur'an-ı Kerim'i baştan sona okuduğunu söyledi:... Haberi Görüntüle

GİZEMLİ KAPI

NASA'nın paylaştığı görüntülerde kayanın içine doğru kazılmış bir kapıya benzeyen yapı, görenleri hayrete düşürdü. Kapıya benzeyen yapı, sosyal medya kullanıcıları tarafından farklı yorumların yapılmasına neden oldu.

Netanyahu izin verdi: Mossad Başkanı Barnea müzakereler için Katar'a gidiyor Haberi Görüntüle

DEPREMLER SONUCU OLUŞTU

Bilim insanları bu görüntünün şaşırtıcı olmadığını Mars'taki depremler sonucu oluştuğunu ve görüntülerde görüldüğü gibi büyük olmadığını belirttiler. Bazı kullanıcıların iddialarına göre, kayadaki kapı şeklindeki yarık, baskı nedeniyle kesik şeklinde meydana gelen bir kırık olabilir. Bu kırığa neden olabilecek basıncaysa Mars'taki depremlerden biri yol açmış olabilir.

Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe'den THY açıklaması: 'Elhamdülillah' Haberi Görüntüle

CURIOSITY KEŞİF ARACI

Curiosity, NASA'nın Mars Bilim Laboratuvarı (MSL) misyonunun bir parçası olarak Mars'ta Gale kraterinde keşifte bulunan otomobil büyüklüğündeki keşif aracı ve gezgin robottur.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading