Yandex Metrica

Nahda Hareketi siyasi grup ve sivil toplum örgütlerine seslendi

Nahda Hareketi siyasi grup ve sivil toplum örgütlerine seslendi

Tunus'taki Nahda Hareketi, yazılı bir açıklamayla ülkedeki siyasi partiler ve sivil toplum örgütlerine ülkedeki kazanımların korunması çağrısı yaptı.

Dünya

23.01.2024, 21:57

Tunus'taki Nahda Hareketi, yaşanan gelişmelerin ardından yazılı bir açıklama yaparak ülkedeki siyasi partilere ve sivil toplum örgütlerine Tunus'un kazanımlarının korunması yönünde çağrı yaptı.

İsrail'in sonunu getirecek açık: 4 cephede savaşıyor ama yenilgi kendi ülkesinde olacak İsrail'in sonunu getirecek açık: 4 cephede savaşıyor ama yenilgi kendi... Haberi Görüntüle

YAZILI AÇIKLAMA YAPILDI

Nahda Hareketi İcra Ofisi tarafından düzenlenen olağanüstü toplantının ardından yazılı açıklamada  "Cumhurbaşkanı Said tarafından açıklanan istisnai önlemler Anayasa'ya ve kurumlara yapılmış bir darbedir. Özellikle parlamenter faaliyetlerin dondurulması ve anayasal bir kurumun kontrolü olmaksızın tüm güçlerin tek elde toplanması Anayasa'ya aykırıdır." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada Tunus'un içinde olduğu Kovid-19 tehlikesinin beraberinde ekonomik, sosyal ve siyasi konulara yönelik isteklerin anlayışla karşılandığı belirtilirken, krizlerden çıkış yolunun ortak tercihlerle çizilebilecek ulusal bir diyalog yönetimine gereksinim duyduğuna dikkat çekildi.

Bu yöntem tarihe geçer: Drondan bebek çığlığı yayınlayıp halkı dışarı çektiler Bu yöntem tarihe geçer: Drondan bebek çığlığı yayınlayıp halkı dışarı... Haberi Görüntüle

SİYASİ GRUP VE SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİNE ÇAĞRI

Nahda Hareketi, açıklamada ayrıca siyasi grupların ve sivil toplum örgütlerinin demokratik kazanımların korunması hedefiyle ülkenin karşı karşıya olduğu son gelişmelere dair yoğun istişarelerde bulunmaları ve en kısa zamanda devletin ve kurumlarının anayasal konumuna dönmeleri çağrısı yaptı.

Hareket, Tunus Cumhurbaşkanı Said'den verdiği kararlarından dönmesini ve sorunların çözümünde demokrasiye uygun anayasal çerçevede hareket etmesi yönünde çağrıda bulundu.

Açıklamanın en ömenli ksımlarından biri de askeri ve güvenlik kurumlarına yönelik olan bölüm. Söz konusu kurumlara Tunus'un güvenliği ve selameti için çalıştığı, birlik ve egemenliğin sembolü olduğunun yanı sıra siyasi çekişmelerden uzak durmasının zorunlu olduğu hatırlatıldı.

Anayasa'nın ihlal edilmesine ve keyfi yorumlanmasına karşı duran ve bu düşüncelerini hem medenice hem de barışçıl bir yolla ifade edenlerin takdirle karşılandığına da açıklamada yer verildi.

Çin savaş jetleri Pasifik'te dolaşan ABD keşif uçağını kovaladı! Egemenlik savaşı an meselesi Çin savaş jetleri Pasifik'te dolaşan ABD keşif uçağını kovaladı! Egemenlik... Haberi Görüntüle

AŞIRILIKLARDAN UZAK, BİRLİK İÇİNDE OLMA MESAJI

Açıklamada bütün aşırılıklar kınanırken, suç işleyenlerin ise hukuki takibata alınması gerektiğine vurgu yapılırken, tüm Tunuslulara daha fazla dayanışmayla, destek ve birlik içinde olmaları için çağrı yapılırken, fitne ve iç savaş çağrısı yapanlara karşı durmaları istendi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading