Yandex Metrica

Müslümanlar aşırı sağcıların hedefinde! Namaz sırasında müdahale ediyorlar

Müslümanlar aşırı sağcıların hedefinde! Namaz sırasında müdahale ediyorlar

Hindistan'da Müslümanlar aşırı sağcı Hinduların baskısı altında. Özellikle namaz kılmak isteyen Müslümanlara yönelik taciz ve saldırılar artıyor.

Dünya

23.01.2024, 18:25

Hindistan'da Müslümanlara yönelik baskılar ağırlaşıyor. Aşırı sağcı Hindu gruplar, namaz kılmak isteyen Müslümanlara yönelik yoğun tacizde bulunuyor. 

Mars değil Yunanistan! Toz bulutu Atina'ya çöktü, komşu turuncuya büründü! Türkiye'ye gelecek mi? Mars değil Yunanistan! Toz bulutu Atina'ya çöktü, komşu turuncuya büründü!... Haberi Görüntüle

CUMA NAMAZI SIRASINDA SALDIRIYORLAR

Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'ye bir saat uzaklıktaki Gurugram'da Müslümanlar, iki aydan uzun süredir aşırı sağcı Hindu gruplarının taciz ve engellemelerine maruz kalıyor.

Hindu gruplar, halka açık alanlarda cuma namazı kılmak için toplanan Müslümanları sloganlar atararak protesto ediyor ve zaman zaman müdahalede bulunuyor.  Saldırılar Müslümanlar arasında öfke ve endişeye neden oluyor. 

Müslümanlar aşırı sağcıların hedefinde Namaz sırasında müdahale ediyorlar

Bill Gates açıkladı: Yapay zeka bu 3 mesleği ele geçiremeyecek Bill Gates açıkladı: Yapay zeka bu 3 mesleği ele geçiremeyecek Haberi Görüntüle

CAMİ YOK, TAHSİS EDİLEN ALAN SALDIRI ALTINDA

2011 yılında yapılan nüfus sayımına göre, 1,1 milyon kişinin yaşadığı Grugram'da Müslüman azınlığın oranının yüzde 5'ten az olduğu ifade ediliyor. Bölgedeki Müslümanlar, cami yetersizliği nedeniyle yetkililerin de izniyle yıllardır cuma namazlarını bu amaçla tahsis edilen yaklaşık 100 açık alanda kılıyor.

Ancak son zamanlarda, aşırı sağcı Hindu grupların protestoları cemaatle kılınan namazların aksamasına ve tahsis edilen alanların çoğunda namaz düzeni için konulan işaretlerin kaldırılmasına neden oldu.

Müslümanlar aşırı sağcıların hedefinde Namaz sırasında müdahale ediyorlar

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading