Yandex Metrica

Müslüman Âlimler Birliği eski Başkanı Yusuf el Karadavi vefat etti!

Müslüman Âlimler Birliği eski Başkanı Yusuf el Karadavi vefat etti!

Müslüman Âlimler Birliği eski Başkanı Prof. Dr. Yûsuf el Karadâvî, 96 yaşında vefat etti.

Dünya

23.01.2024, 19:51

Eski Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi 96 yaşında vefat etti.

Dünya Bankası'ndan Türkiye tahmini: Enflasyon düşecek ekonomi büyüyecek Dünya Bankası'ndan Türkiye tahmini: Enflasyon düşecek ekonomi büyüyecek Haberi Görüntüle

'TÜRKİYE'NİN GÜVENLİĞİ İSLAM DÜNYASININ GÜVENLİĞİ DEMEKTİR'

Yûsuf el Karadâvî, kaleme aldığı çok sayıda eserle Türkiye'de de yakından tanınıyordu. Türkiye'ye olan sevgisiyle de bilinen Karadavi, İstanbul'da bir gece kulübüne yönelik düzenlenen ve 39 kişinin yaşamını yitirdiği terör saldırısı nedeniyle mesaj yayınlarak şunları söylemişti:

İstanbul Ortaköy'de düzenlenen terör saldırısını şiddetle kınıyorum. Türkiye'nin güvenliği bütün İslam dünyasının güvenliği demektir. Türkiye'yi yıkmak isteyen güçler hiç boş durmuyorlar, Her gün saldırıyorlar. Türk halkı bunlara karşı birlik içinde olmalı. oyunları bozmalı.

İsrail kanıt sunamadı: UNRWA ile ilgili Hamas iddiaları çöktü İsrail kanıt sunamadı: UNRWA ile ilgili Hamas iddiaları çöktü Haberi Görüntüle

'O GÜÇ RECEP TAYYİP ERDOĞAN'DA VAR'

Öte yandan geçtiğimiz yıllarda Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Kurulu'nda konuşan Yusuf el-Karadavi, Türkiye'nin tarihten gelen şan ve şerefini tekrar alan bir kadroya ve onların başında sorunların üstesinden gelebilecek bir lidere sahip olduğunu dile getirerek Cumhurbaşkanı Erdoğan için "Türkiye'nin İslam dünyasının sorunlarına eğilen ve nerede olursa olsun onların yardımına koşmuş Erdoğan gibi bir başkan var bu ülkede." dedi.  Karadavi, Müslümanlara karşı zehirli plan ve komplolar kurulduğunu, bunlara "dur" diyecek gücün de Recep Tayyip Erdoğan olduğunu ifade etmişti.

AB liderleri tarafını seçti: İran'a yaptırım kararı alındı! AB liderleri tarafını seçti: İran'a yaptırım kararı alındı! Haberi Görüntüle

ERDOĞAN'DAN TAZİYE TELEFONU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dünya Müslüman Alimler Birliği eski Başkanı Yusuf el-Karadavi’nin vefatı dolayısıyla oğlu Abdul Rahman Yusuf ile telefonda görüşerek taziyelerini iletti.

Soykırım ve kıtığın gölgesinde Ramazan Bayramı! Gazze'de buruk sevinç! Soykırım ve kıtığın gölgesinde Ramazan Bayramı! Gazze'de buruk sevinç! Haberi Görüntüle

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI ERBAŞ'TAN  TAZİYE MESAJI

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, eski Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi'ye rahmet diledi.

Erbaş, yayımladığı taziye mesajında, el-Karadavi'nin hayatını kaybettiğini üzüntüyle öğrendiğini belirtti.

Erbaş, mesajında şunları kaydetti:

Alimin ölümü alemin ölümü gibidir. Zira ilahi vahyi hayat düsturu edinen, insanlığı hak ve hakikate yönelten, istikamet üzere yaşamanın yollarını gösteren bütün alimler, peygamberlerin varisleridir. Onlar, insanlığın yolunu, ufkunu ve geleceğini aydınlatan yeryüzü kandilleridir. Çağımızın kandillerinden merhum Yusuf el-Karadavi, İslam'ın hüküm, ilke ve değerlerinin anlaşılması ve yaşanması için ömrünü vakfetmiş, ümmetin müdafaası için büyük mücadeleler vermiş, müstakim duruşuyla Müslümanlara ilham kaynağı olmuş mümtaz bir alim olarak nesiller boyu daima rahmet ve minnetle yad edilecektir. Kendisinin ebedi alemde rıza-i Bari'ye nail, O'nun sonsuz rahmetine ve mağfiretine mazhar olmasını diliyorum. Rüz-i mahşerde peygamberler, şehitler, sıddıklar ve salihlerle haşr-u cem olmasını Yüce Rabb'imizden niyaz ediyor, ailesine, sevenlerine ve tüm İslam alemine sabır ve başsağlığı diliyorum.

ABD'nin yaptırım listesindeki Lübnanlı iş insanı Muhammed Srur ölü bulundu: İsrail tetikçilik mi yaptı? ABD'nin yaptırım listesindeki Lübnanlı iş insanı Muhammed Srur ölü bulundu:... Haberi Görüntüle

YUSUF EL KARADAVİ KİMDİR?

9 Eylül 1926 senesinde Mısır'ın El-Garbiyye ilinin Siff Turab bölgesinde dünyaya gelen Karadavi, küçük yaşta babasını kaybetmiştir.  Yusuf el Karadavi Kur'an'ı Kerimi küçük yaşlarda ezberemiş ve El-Ezher'in lise kısmını ikincilikle bitirmiştir. Karadivi,  saha sonra El-Ezher Üniversitesi Usul-u Din Fakültesine girmiş ve bu bölümü de birincilikle bitirmiştir.

Yusuf El Karadivi din eğitiminin yanı sıra 1958 yılında Yüksek Arap Dili Araştırmaları Enstitüsü'nden dil ve edebiyat konusunda da lisans almıştır. Son yılların en büyük alimlerinden olarak kabul edilen Karadivi, Usul-u Din Fakültesi, Kur'an ve Sünnet İlimleri bölümünde master yapmıştır. Doktorasını ise 1973 yılında aynı fakültede tamamlamıştır.  Karadavi, doktora tezini "Zekât ve zekâtın toplumsal sorunların çözümündeki yeri" başlılığıyla yazmıştır.

Amerika'dan Foreign Policy ve İngiltere'den Prospect dergilerinin Kasım 2005 ve Haziran 2008 tarihlerinde online olarak okuyucu anketleri ile oluşturduğu Dünyanın ilk 100 entelektüeli listelerinde, 2005 yılında 56’ıncı sıradan giren Karadivi, 2008 yılındaki ankette ise  3. sırada yer almıştır.

Yusuf el Karadavi Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanlığı görevini 2018 yılında İstanbul’da yapılan genel kurulda yardımcısı Faslı Alim Prof. Dr. Ahmed er-Raysuni’ye devretmiştir.

2013 yılında Mısır’daki Sisi darbesine karşı çıktığı ve İhvan’a verdiği destek nedeniyle Darbeci Mısır yönetiminin talebiyle Aralık 2014’te İnterpol tarafından hakkında kırmızı bülten çıkarıldı. Ayrıca Karadavi’nn kızı da Mısır’da zindana atıldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading